„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

„Lokomotīve” zaudē spēcīgajai Gdaņskas komandai

Daugavpils spīdveja komanda "Lokomotīve" Polijas eWinner pirmās līgas regulārā čempionāta otrajās sacīkstēs ar rezultātu 40:50 zaudēja Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze" komandai.

Šajā sezonā Gdaņskas spīdvejisti ir noskaņojušies cīnīties par iekļūšanu Ekstra līgā. Taču zaudējums pirmajās sacensībās savā trekā cīņā ar Tarnuvas „Ūniju” (44:46) nedaudz samazināja komandas izredzes, tāpēc Daugavpilī Polijas klubs ieradās, lai cīnītos par uzvaru.

Sastāva ziņā „Zdunek Wybrzeze" objektīvi bija spēcīgāka par „Lokomotīvi”. Peters Kildemands vien ir ko vērts – viņš divreiz izcīnījis uzvaru „Grand Prix” posmos, piecreiz bijis labāko trijniekā, septiņas reizes iekļuvis „Grand Prix” finālā. Savukārt Rasmuss Jensens savulaik bijis viens no labākajiem Dānijas junioriem – 2012. gadā viņš izcīnīja bronzu pasaules čempionātā junioriem. Kristiāns Piščeks pirms četriem gadiem bija ceturtais Polijas čempionātā.

Diemžēl, „Lokomotīvei” nebija ko likt pretī. Vēl jo vairāk ņemot vērā Linusa Sundstrēma un Ķasta Puodžuka pagalam vājo sniegumu. Šajās sacīkstēs neveicās arī Jevgeņijam Kostigovam, kurš startēja ar pienācīgi nenoregulētu motociklu. Nekādi nespēja saņemties arī Pontuss Aspgrens, kuram pirms sacīkstēm padomus sniedza Andžejs Ļebedevs, kurš pašlaik ārstē traumu.

Sacensību iznākumi izšķīra četri braucieni (no sestā līdz devītajam). "Lokomotīve" divreiz zaudēja ar 1:5 un vienreiz ar 2:4, bet viens brauciens beidzās neizšķirti 3:3. Tādējādi rezultāts no 16:14 kļuva 23:31 Gdaņskas komandas labā. Jāatzīmē, ka bija divi strīdīgi galvenā tiesneša lēmumi diskvalificēt par kritiena izraisīšanu Andreju Kudrjašovu, bet pēc tam – arī Linusu Sundstrēmu.

Andrejs Kudrjašovs sešos braucienos izcīnīja 13 punktus, bet Oļegs Mihailovs (arī sešos braucienos) -- 10 punktus. Zviedrs Pontuss Aspgrens savās pirmajās sacīkstēs „Lokomotīves” sastāvā Daugavpilī izcīnīja 7 punktus piecos braucienos.

Divus labus braucienus aizvadīja komandas debitants Francis Gusts -- vispirms pēc kritiena viņš atkārtotajā junioru braucienā sākumā bija ceturtais, bet tad apsteidza abus "Zdunek Wybrzeze" juniorus un kopā ar Oļegu Mihailovu uzvarēja ar rezultātu 5:1. Pēc tam viņš no ceturtās vietas pakāpās uz otro un neļāva viesiem Jakobam Torselam (pagājušā gada Zviedrijas čempions) un viesu labākajam junioram Karolam Župiņskim gūt dubultuzvaru. Vēl viens brauciens Francim bija neveiksmīgs – pēc slikta starta neizdevās panākt ne Jakobu Torselu, ne Rasmusu Jensenu (braucienā uzvarēja A. Kudrjašovs). Francis Gusts šāda līmeņa sacīkstēs startēja pirmo reizi, un četri punkti trijos braucienos ir gana labs rezultāts.

Savukārt Linuss Sundstrēms četros braucienos (vienā no tiem tika diskvalificēts) palika bešā, bet Jevgeņijam Kostigovam trijos braucienos – vien divi 2 punkti. Ķastam Puodžukam -- tikai četri punkti trijos braucienos.

Tādējādi viesi bija nodrošinājuši sev uzvaru jau divus braucienus pirms sacīkšu beigām.

„Lokomotīve” (Daugavpils): Andrejs Kudrjašovs – 13 (6), Oļegs Mihailovs – 10 (6), Pontuss Aspgrens – 7 (5), Francis Gusts – 4 (3), Ķasts Puodžuks – 4 (3), Jevgeņijs Kostigovs – 2 (3), Linuss Sundstrēms – 0 (4).

"Zdunek Wybrzeze" (Gdaņska): Jakobs Torsels – 12 (5), Peters Kildemands – 11 (5), Rasmuss Jensens – 9 (5), Kaspers Gomuļskis – 7 (4), Kristiāns Piščeks – 5 (4), Karols Župinskis – 3 (3), Alans Ščetka – 3 (3), Roberts Hmeļs – 0 (1).

Nākamnedēļ "Lokomotīve" startēs Ostruvā, bet 2. augustā Daugavpilī ciemosies viens no eWinner pirmās līgas galvenajiem favorītiem Toruņas klubs "Apator", kura sastāvā ir 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders.