„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Pilsētas bērnudārzos atjaunotas mēbeles

Sākoties jaunajam mācību gadam, pilsētas bērnudārzu audzēkņus un skolēnus sagaidīs patīkami pārsteigumi -- viņi varēs mācīties atjaunotās un labiekārtotās telpās. 15. jūlijā izglītības iestādes apmeklēja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš apsekoja 13. vidusskolu un 28. bērnudārzu, kur jau veikti uzlabojumi.

13. vidusskolā izremontēta un nodota ekspluatācijā aktu zāle, kurā jau kopš remontdarbu sākuma konstatēti grīdas un sienu konstrukciju bojājumi. Pēc rūpīgas tehniskās pārbaudes šī ēkas daļa bija nostiprināta un renovācija turpinājās. Tagad šī telpa ir ne tikai droša, bet arī skaista un ērta, jo tajā ieklāta parketa grīda, izveidota skatuve un laba ventilācija. Turklāt 13. vidusskolā mācību vides uzlabošanas projekta ietvaros katrai klasei tika iegādātas jaunas ergonomiskas mēbeles. Zālē izlīdzināja un nokrāsoja sienas, nomainīja visas durvis, radiatorus un siltināšanas elementus.

Vēl lielākas pārmaiņas ir notikušas 28. pirmsskolas izglītības iestādē, kur ir pabeigts liels energoefektivitātes projekts. Tika nosiltināta fasāde, pagrabs un jumts, rekonstruētas apkures un ventilācijas sistēmas, nomainīts apgaismojums uz LED lampām. Izbūvēta mūsdienīga virtuve un veļas mazgātava. Dokumenti objekta nodošanai ekspluatācijā jau ir iesniegti Būvniecības valsts kontroles birojā.