„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
apmācies

"Daugavpils siltumtīkli" jāatmaksā 1,1 miljonu eiro no avansa

Daugavpils Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" jāatmaksā Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA) 1,1 miljonu eiro avansu, kas izmaksāts jaunas šķeldas katlu mājas izbūvei.

Saistībā ar siltumapgādes uzņēmuma piesaistītā eksperta iespējamo interešu konfliktu CFLA aicināja "Daugavpils siltumtīklus" atmaksāt 2,5 miljonu eiro avansu, kas izmaksāts jaunas šķeldas katlu mājas izbūvei.

"Daugavpils siltumtīklu" valdes locekle Oļesja Duškeviča vēsta, ka ir panākta vienošanās pagarināt izmaksātās avansa daļas termiņa apguvi, līdz CFLA pieņems lēmumu par interešu konflikta esamību vai neesamību Daugavpils domes rīkotajā iepirkumu procedūrā. Neizmantoto avansa daļu uzņēmuma vadītāja solīja atmaksāt CFLA atbilstoši līguma nosacījumiem, jo summa netika izmantota sešu mēnešu laikā.

Pašlaik ir pieprasīta neizlietotās avansa daļas -- 1,1 miljona eiro -- atmaksa Valsts kasē, jo saskaņā ar līguma noteikumiem tā ir jāatmaksā, ja nav izlietota vairāk nekā sešus mēnešus. Savukārt par otras avansa maksājuma daļas -- 1,4 miljoniem eiro --, kas jau ir izmaksāti būvniekam, atmaksas termiņu un nosacījumiem CFLA lems, ja pēc detalizēta lietas faktisko apstākļu skaidrojuma, kā arī kompetentu institūciju atzinumu izvērtējuma tiks konstatēts normatīvo aktu pārkāpums.

O. Duškeviča apliecināja, ka vēstule ir saņemta. "Daugavpils siltumtīkli" pašlaik strādā pie tā, lai pierādītu, ka interešu konflikta nav. 

O. Duškeviča norādīja, ka CFLA ir iesniegta papildu dokumentācija, kura tiks nodota Iepirkumu uzraudzības birojam, un birojs pieņems lēmumu un sniegs oficiālo atzinumu par Publisko iepirkumu likuma pārkāpuma un interešu konflikta esamību vai neesamību.