„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Drifta festivālā Daugavpilī triumfē Edmunds un Jānis Bērziņi

Latvijas un Igaunijas drifta kausa posmā Daugavpilī, kurš aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās Daugavpilī, kartodromā “Blāzma”, triumfēja Edmunds Bērziņš “Semi pro” klasē un Jānis Bērziņš „Street” klasē.

Startam “Semi pro” klasē bija pieteikušies 25 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tai skaitā divas daiļā dzimuma pārstāves. Kvalifikācijas braucienos tika noteikti labākie braucēji, kas turpināja cīņu TOP16. Labāko rezultātu kvalifikācijā uzrādīja aizvadītā gada Daugavpils posma uzvarētājs Aleksandrs Murajs, viņam sekoja Jānis Brālītis, un Roberts Bāriņš. E. Bērziņš kvalifikācijā uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Īsi pirms TOP16 dueļu sākuma negaidīti uznākušais lietus pamatīgi samitrināja trasi un kļuva par nopietnu papildus izaicinājumu sacensību dalībniekiem. TOP8 kvalificējās: A. Murajs, Edgars Jenčs, Arti Kannisto, Parts Kuvvass, J. Brālītis, Anrijs Luters, E. Bērziņš un Holgers Lunters, bet TOP 4 sīvā cīņā iekļuva A. Murajs, P. Kuvvass, J. Brālītis un E. Bērziņš.

Sākot ar TOP8, trasē norisinājās bezkompromisa cīņa un teju katrs brauciens skatītājiem bija kā „saldais ēdiens”. Vairākas reizes uzvarētāja noteikšanai tika rīkoti pārbraucieni.

TOP4 A. Muraja un P. Kuvvasa duelī veiksmīgāks izrādījās latviešu braucējs. Savukārt E. Bērziņa un J. Brālīša duelī par kripatu ātrāks bija E. Bērziņš. Finālā cīņā par trešo vietu sīvā cīņā starp P. Kuvvasu un J. Brālīti veiksme uzsmaidīja igauņu braucējam.

Cīņai par sacensību uzvarētāja titulu uz starta līnijas stājās pērnā gada uzvarētājs A. Murajs un E. Bērziņš. Abi braucēji azartiskā cīņā trasē demonstrēja līdzīgu sniegumu, izspiežot no saviem spēkratiem maksimumu, kā rezultātā A. Muraja BMW salūza pusass. Tās nomaiņai sportistam tika dotas piecas minūtes. Sportists kopā ar savu tehniskā atbalsta komandu šajā laikā spēja paveikt teju neiespējamo, nomainīja salūzušo detaļu un atkal stājās uz starta līnijas. Izšķirošajā brauciena gaitā trasē atkal valdīja bezkompromisa cīņa, kurā šoreiz labāk veicās E. Bērziņam.

Dalībai „Street” klasē bija pieteicis neticami liels braucēju skaits -- 70 un pirmo reizi pēdējos desmit gados tika rīkots TOP64. Labāko rezultātu klasifikācijā uzrādīja J. Bērziņš, viņam sekoja Jānis Ciedra un Mārtiņš Rāzmanis.

Pēc dueļiem vairāku stundu garumā TOP4 „Street” klasē iekļuva J. Bērziņš, Igors Vozņakovs, Roberts Goldmanis un Rihards Jermaļonoks. J. Bērziņa un I. Vozņakovska cīņā pārāks bija J. Bērziņš, bet R. Goldmaņa un R. Jermaļonoka duelī R. Goldmanis. Cīņā par trešo vietu labāk veicās I. Vozņankovskis, bet sacensību uzvarētāja titulu „Street” klasē izcīnīja J. Bērziņš.