„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Silenē un Līksnas pagastā par 360 000 eiro atjaunos ceļus

Silenē un Līksnas pagastā par 360 000 eiro atjaunos ceļus

Daugavpils novada domes kārtējā sēdē pašvaldības deputāti atbalstīja vairākus lēmumprojektus, kas paredz vairāku pašvaldības teritorijā esošo ceļu posmu atjaunošanu par teju 360 000 eiro.

Tiks atjaunots Daugavpils novada pašvaldības ceļa Mežciems–Ļūbaste segums visā tā garumā (3,49 kilometri) un divi ceļa posmi, kas ved gar Ļūbasti Līksnas pagastā. 

Projekta gaitā tiks atjaunots ceļa grants segums un izveidota atbilstoša ceļa infrastruktūra novada attīstības centru konkurētspējas celšanai un funkcionālo saišu veidošanai starp attīstības centriem un to piegulošajām teritorijām.

Projekta kopējās izmaksas ir 139 625 eiro, no kuriem 39 807 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums. Lai segtu pārējās projekta izmaksas, Valsts kasē tiks ņemts 99 818 eiro aizņēmums. Projektu sāks šogad un īstenos līdz 2021. gada vasarai.

Skrudalienas pagasta Silenes ciemā tiks pārbūvēta Baznīcas iela 817 metru garumā. 

Patlaban Baznīcas iela ir bez cietā seguma. Projekta gaitā ielu paplašinās un visā tās garumā ieklās asfalta segumu. Ielā tiks sakārtota arī virsūdeņu novadīšanas sistēma un ierīkots apgaismojums.

Darbus plānots sākt šogad un pabeigt 2021. gada vasarā. To kopējās izmaksas ir 220 357 eiro, tostarp aizņēmums Valsts kasē -- 155 588 eiro un pašvaldības līdzfinansējums -- 64 770 eiro.

Projekta mērķis ir uzlabot Daugavpils novada ielu un ceļu infrastruktūru saimnieciskās darbības attīstības, publisko pakalpojumu pieejamības un iedzīvotāju mobilitātes sekmēšanai.