„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Sporta Jaunumi Daugavpilī

„Lokomotīve” atkal zaudē

Daugavpils spīdveja klubs "Lokomotīve" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas Polijas eWinner 1. līgas spīdveja čempionātā izbraukuma sacensībās Ostruvā -- 41:49.

Šoreiz uz izbraukuma sacīkstēm kopā ar Daugavpils komandu devās nevis Linuss Sundstrēms, kurš ļoti neveiksmīgi aizvadīja iepriekšējās sacensības, neizcīnot nevienu punktu. Viņa vietā Ostruvā startēja Vadims Tarasenko, turklāt bija labākais daugavpiliešu komandā. V. Tarasenko uzvarēja pirmajos piecos braucienos, izcīnot 15 punktus no 15 iespējamajiem, bet pirmo un vienīgo zaudējumu (finišēja ceturtais) piedzīvoja tikai pēdējā 15. braucienā, kad sacensību iznākums jau bija izšķirts. Jāatzīmē, ka V. Tarasenko šosezon šīs bija pirmās šāda līmeņa sacensības.

Sākums daugavpiliešiem bija veiksmīgs, un jau pēc pirmajiem četriem braucieniem viņi bija vadībā ar rezultātu 14:10. Pirmajā braucienā uzvarēja V. Tarasenko, bet Ķasts Puodžuks bija ceturtais. Ar rezultātu 5:1 uzvaru junioru braucienā izcīnīja Oļegs Mihailovs un Francis Gusts. Tiesa, turpinājumā daugavpiliešiem tik labi negāja, taču bija acīmredzams, ka „Lokomotīvei” ir izredzes pieveikt Ostruvas komandu. Diemžēl, tā nenotika, pirmām kārtām jau Ķ. Puodžuka un J. Kostigova vājā snieguma dēļ.

Kad rezultāts bija 24:24, Ostruvā sākās spēcīgs lietus, un sacīkstes nācās pārtraukt gandrīz uz stundu. Kad treks bija sakārtots, dubultuzvaru izcīnīja Tomašs Gapiņskis un un Gžegožs Valaseks – 29:25.

Pēc tam sacensības atkal nācās pārtraukt lietus dēļ, bet tās atsakās ar treka saimnieku uzvarām, un rezultāts kļuva 36:30. Lai situāciju vērstu par labu, „Lokomotīves” treneri veica divas maiņas, -- J. Kostigova vietā brauca V. Tarasenko, bet F. Gustu nomainīja Oļegs Mihailovs. Taču dubultuzvaras nebija, vien 4:2.

Pirms diviem pēdējiem braucieniem rezultāts bija – 37:31. Taču 14. braucienā neveiksmīgi startēja O. Mihailovs, kurš finišēja pēdējais, savukārt A. Kudrjašovs piekāpās Nikolajam Klindtam – 2:4. Pēdējais brauciens vairs neko neizšķīra.

Lai izcīnītu papildpunktu, atbildes sacīkstēs „Lokomotīvei” jāuzvar ar deviņu punktu pārsvaru.

 

BFC „Daugavpils” – viens punkts divās spēlēs

Latvijas futbola virslīgā BFC „Daugavpils” aizvadīja divas spēles. Mājās daugavpilieši zaudēja Jūrmalas „Spartakam” – 0:2, bet izbraukumā cīnījās neizšķirti ar „Liepāju” – 1:1.

Pārejas periodā komanda RFS piesaistījusi "Daugavpils" uzbrukuma līderi Činonso Oforu (transfēra summa netiek izpausta), savukārt otrs uzbrucējs Vugars Askerovs, kuram bija radušās nesaskaņas ar galveno treneri Aleksandru Gorškovu, bija spiests pamest komandu. Tādējādi Daugavpils komanda uzbrukuma līniju centās „salāpīt” ar Marko Regžu, kurš pārgāja no RFS.

M. Regža bija izīrēts „Daugavpilij” jau pagājušajā sezonā, taču īpaši neizcēlās – aizvadīja vienpadsmit spēles (tostarp sešās devās laukumā sākuma sastāvā), taču vārtus neguva.

Spēlē ar „Spartaku” Marko, tāpat kā visi pārējie spēlēji, neko ievērības cienīgu nedemonstrēja. Šajā cīņā debitēja 18 gadus vecais Jevgeņijs Miņins, kuram bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa raidīto bumbu atvairīja vārtsargs.

Savukārt Liepājā „Daugavpils” atradās vadībā spēles lielāko daļu, pateicoties sava jaunā uzbrucēja Marko Regžas vārtu guvumam jau spēles otrajā minūtē. Pēc tam gan pirmajā puslaikā „Daugavpils” spēlēja no aizsardzības, taču arī „Liepājai” nemaz tik daudz bīstamu momentu nebija. Spēles gaita mainījās otrā puslaika sākumā, kad 57. minūtē „Liepājai” izdevās veiksmīgs uzbrukums. Bumba gan ar piespēlēm, gan ar rikošetiem nonāca pie Ričarda Fraideja, kurš panāca neizšķirtu 1:1. Liepājniekiem drīz vien bija iespēja izvirzīties vadībā, taču no lieliskas pozīcijas tika sists tieši virsū daugavpiliešu vārtsargam.

Turklāt „Daugavpils” sagādāja sev cita veida problēmas – 64. minūtē par izklupienu pie sava soda laukuma robežas otro dzelteno kartīti saņēma Daniels Adžetejs, bet 78. minūtē ar otro brīdinājumu tika sodīts Marko Regža, kurš pārāk agresīvi iesaistījās gaisa divcīņā. Tādējādi „Liepāja” apmēram 15 minūtes spēlēja divu vīru vairākumā.

 

Latgales reģionā līderpozīcijā „Jēkabpils”

Latvijas futbola 3. līgā Latgales reģionā pirmos punktus zaudēja komanda BFC „Daugavpils 3”, savukārt līderpozīcijā izvirzījās „Jēkabpils”.

Jaunie daugavpilieši izbraukumā cīnījās neizšķirti ar Rēzeknes novada komandu – 1:1. Abi vārti šajā spēlē tika gūti pirmajā puslaikā. Četrpadsmitajā minūtē Igors Jegorovs izvirzīja vadībā rēzekniešus, bet pēc divdesmit minūtēm Artūrs Mateša izlīdzināja rezultātu.

„Jēkabpils” savā laukumā pārliecinoši uzvarēja „Sēliju” – 8:1. Šajā cīņā četrus vārtus iesita Mārtiņš Bojārs, bet Aigaram Liņģim, kurš līdzjutējiem pazīstams pēc spēlēm „Lokomotīves” sastāvā telpu futbola turnīrā, -- hettriks. Vienus vārtus jēkabpiliešu labā guva Agnis Daģis. „Sēlijas” komandai vienīgos vārtus guva Raivis Stumbiņš, izpildot soda sitienu.

Savukārt „Kalupe” izbraukumā negaidīti pieveica „Krāslavu” – 1:0. Kalupiešiem vārtus iesita Sergejs Iļjahovs.

 

Etjens Beļašovs izcīna četras medaļas

22. un 23. jūlijā Ventspilī norisinājās Latvijas čempionāts junioriem (U20) un jauniešiem (U18), kurā Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas vieglatlēti izcīnīja 11 medaļas, tostarp trīs zelta godalgas.

Par sacensību varoni kļuva Etjens Beļašovs, kurš izcīnīja četras medaļas: zelta godalgu 800 metru skrējienā (1.56.64) un 400 metru barjerskrējienā (54.11), otro 400 metru skrējienā (50.47) un trešo vietu zviedru stafetē kopā ar Ņikitu Vjuginu, Mareku Jakušonoku un Denisu Okuņevu.

Vēl vienu uzvaru mūsu komandai izcīnīja Viktorija Popovičeva trīssoļlēkšanā -- 11 m 81 cm.

Divas medaļas Anastasijai Kiselei: trešā vieta 400 metru skrējienā (1.00.89) un otrā vieta 400 metru barjerskrējienā (1.07.63).

Otrā vieta 800 metru skrējienā Ņikitam Bogdanovam, rezultāts 1.56.66, kā arī Veronikai Masjukai 3000 metru skrējienā (11.43.13).

Trešo vietu ieguva Erlends Gipters 110 metru skrējienā, rezultāts 15.38, un Mārtiņš Konošonoks augstlēkšanā (1 m 80 cm).

1. un 2. augustā Igaunijā pieci Daugavpils vieglatlēti Latvijas izlases sastāvā piedalīsies Baltijas čempionātā. Latvijas izlasē iekļauts Etjens Beļašovs, Viktorija Popovičeva, Ņikita Bogdanovs, Anastasija Kisele un Veronika Masjuka.

Veiksmīgi startēja arī citi Latgales vieglatlēti.

Daugavpils novada Sporta skolas audzēknis Edvīns Hadakovs izcīnīja divas zelta medaļas – trīssoļlēkšanā (14,98 m) un tāllēkšana (7,24 m), kā arī trešo vietu 200 m skrējienā (22.88). Jāatzīmē, ka abās lēkšanas disciplīnās E. Hadakovs pārspēja savus pretiniekus vairāk nekā par metru.

Par Latvijas čempioniem kļuva Artūrs Ignatjevs (Ludza), Ēriks Gusevs (Daugavpils novads), Viktorija Krišāne (Ludza)

Sudraba godalgas izcīnīja Santis Setkovskis (Daugavpils novads), Edgars Pastors (Preiļi), Beatrise Bikovska (Rēzekne) un Līva Marija Barkovska (Līvāni).

Bronzas medaļas Diānai Nedvedjei (Daugavpils novads), Andrim Briškam (Preiļi), Ņikitam Kaseckim (Ludza), Darjai Stepanovai (Daugavpils novads), Ditai Kuzņecovai (Balvi) un Daugavpils novada komandai zviedru stafetē (Jūlija Ignatjeva, Olga Ignatjeva, Darja Stepanova un Viktorija Jevdokimova).