„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Noslēgumam tuvojas tramvaja sliežu ceļa rekonstrukcija

Noslēgumam tuvojas tramvaja sliežu ceļa rekonstrukcija.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā Daugavpils centra rajonā noslēgumam tuvojas projekts, kas paredz tramvaja sliežu ceļa un kontakttīklu nomaiņu posmā no 18. novembra ielas līdz dzelzceļa stacijai.


AS “Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis „Latgales Laikam” atklāja, ka patlaban ir izpildīti aptuveni 90% no projektā “Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” plānotā darbu apjoma.


Iepriekš sliežu ceļa nomaiņu bija plānots pabeigt augustā, bet sakarā ar tehnoloģisko pārtraukumu ziemā darbu pabeigšanas termiņi ir pagarināti līdz 16. septembrim.


Šobrīd tramvaju līnijas rekonstrukcijas darbi turpinās, tiek veikta nozīmīgu un sarežģītu ielu un sliežu ceļu krustojumu pārbūve Cietokšņa un Parādes ielas un Imantas un Vienības ielas krustojumā. Būvdarbus veic ceļu būves SIA “Binders”.


Projekta “Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” kopējās izmaksas ir vairāk nekā seši miljoni eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzfinansējums -- 80% no attiecināmajām izmaksām.