„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Par teju diviem miljoniem eiro siltinās “Priedītes” ēku

Par teju diviem miljoniem eiro siltinās “Priedītes” ēku.

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu, Daugavpilī plānots nosiltināt sociālo pakalpojumu centra bērniem un jauniešiem "Priedīte" ēku, “ Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils pašvaldībā.

Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās aprūpes iestādes ēkā Turaidas ielā 36, Daugavpilī” gaitā tiks nosiltināta ēkas fasāde, modernizēta apkures un ventilācijas sistēma, ierīkots energoefektīvs apgaismojums un uzstādīti saules kolektori karstā ūdens sagatavošanai.

Projekta mērķis ir paaugstināt ēkas energoefektivitāti, samazināt primārās enerģijas patēriņu un pašvaldības izdevumus par siltumapgādi, kā arī sasniegt energoefektivitātes prasības atbilstoši Latvijas būvnormatīviem.

Ēkas iekštelpu pārbūves darbi tiek plānoti Eiropas Savienības fondu atbalstītajā projektā „Infrastruktūras pielāgošana deinstitucionālizācijas plāna īstenošanai”.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 939 100 eiro. Projekts noslēgsies 2022. gada beigās.