„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Remontēs Vienības tilta deformācijas šuves

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde izsludinājusi iepirkuma Vienības tilta deformācijas šuvju nomaiņai, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš.


Piedāvājumi konkursam tiek iesniegti elektroniski, pretendentu skaits varētu kļūt zināms jau tuvākajās dienās. Savukārt cik izmaksās remontdarbi varētu kļūt zināms pēc iepazīšanās ar piedāvājumiem un to izvērtēšanas.

Paredzams, ka tilta remontdarbi varētu ilgt aptuveni četrus mēnešus, tādēļ autovadītājiem nāksies jārēķinās ar zināmām neērtībām, šķērsojot tiltu. Šajā laikā satiksme pāri tiltam tiks nodrošināta pa vienu joslu.

Pirmos divus mēnešus, kamēr tiks izgatavotas jaunās hermetizācijas šuves un uz tilta noritēs sagatavošanās darbi, vajadzības pēc luksofora, kurš regulētu satiksmi, visdrīzāk, nebūs. Pēc tam netiek izslēgta arī satiksmes organizācija ar luksofora palīdzību, teica A. Džeriņš.

Deformācijas šuves tiltiem paredzētas, lai temperatūras ietekmē tilta laiduma konstrukcijas pārvietojumi neveidotu   tajā deformācijas un saglabātu brauktuves nepārtrauktību. Nespeciālistiem pamanīt deformācijas šuvju bojājumus nav vienkārši.Vienības tilts pār Daugavu Daugavpilī tika atklāts 1935. gada 23. novembrī un savieno Daugavpils centru ar Grīvu. Tā celtniecība sākās 1931. gadā, to veica vācu firma. Tilta garums ir 328 metri, bet platums 12 metri.1989. gadā, kad notika tilta rekonstrukcija, uz vecajiem tilta balstiem tika uzklāts jauns tilts. Lieli remontdarbi tika veikti arī 2007. gadā, jo vidējā balstā bija atklāta plaisa, ko bija radījusi ledus iešana upē. Tilta deformācijas šuves pēdējo reizi mainītas pirms nepilniem desmit gadiem un ir pienācis laiks to kārtējai nomaiņai.Tuvākais tilts pār Daugavu atrodas netālu no Sventes aptuveni 15 kilometru attālumā.