„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Rekonstruētais Rīgas ielas posms joprojām nav nodots ekspluatācijā

Rekonstruētais Rīgas ielas posms no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai, kur jau ilgāku laiku notiek intensīva transporta kustība, pastaigājas iedzīvotāji un darbojas āra kafejnīcas, oficiāli ekspluatācijā joprojām nav nodots, „Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils pašvaldībā.

Sākotnēji ielas nodošana ekspluatācijā bija plānota aprīļa beigās, taču process ir ievilcies un šī objekta nodošana ekspluatācijā tiek prognozēta augustā. Aizkavēšanās ir saistīta ar dokumentu kārtošanu.

Rekonstrukcijas gaitā šajā Rīgas ielas posmā ir izbūvētas nepieciešamās inženierkomunikācijas, ieklāts bruģis un asfalts, iestādīti koki, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Lai izdaiļotu pilsētu, rekonstruētajā Rīgas ielas posmā uzstādītas arī ziedu piramīdas.

Rīgas ielas rekonstrukciju posmā no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai ir veikusi SIA „Labiekārtošana D”, darbu izmaksas ir 456 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.