„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Stropu ezerā sākusi darboties strūklaka

Stropu ezerā sākusi darboties strūklaka. Stropu ezerā sākusi darboties 30 metrus augstā strūklaka, kļūstot par vēl vienu akcentu šajā daugavpiliešu un pilsētas viesu iecienītajā atpūtas vietā, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Diennakts tumšajā laikā strūklaka tiek izgaismota.

Visas iekārtas piegādātas un uzstādītas paredzētajā laikā. Tā kā bija nepieciešami tehniski uzlabojumi strūklakas palaišanas mehānismā, lai būtu ievēroti drošības nosacījumi, strūklakas palaišana nedaudz iekavējās.

Strūklakas tehniskās shēmas izstrādei izlietoti 4539 eiro, iekārtu izgatavošana un piegāde izmaksājusi 31 947 eiro, bet elektroietaišu izbūve un pieslēgšana elektrotīklam -- vēl 13 287 eiro.

Ideja par strūklaku Stropu ezerā radās pagājušajā gadā. Pateicoties tam, ka ziema nebija sniegota un par pilsētas uzkopšanu ziemas periodā izveidojās krietns līdzekļu ietaupījums, radās iespēja šo ideju īstenot.

Ietaupītā “sniega nauda” ļaus atjaunot arī dekoratīvo LED apgaismojumu Daugavas ielā un uz Vienības tilta.