„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Daugavpilī plāno veidot valsts finansētu reģionālo sporta medicīnas centru

Daugavpilī plānots izveidot valsts finansētu reģionālo sporta medicīnas centru, “Latgales laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Veselības ministrijā norisinājās tikšanās saistībā ar sporta medicīnas centru darbību. Sarunā par šīs jomas attīstību piedalījās Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska, kā arī Liepājas, Valmieras un Siguldas pašvaldības pārstāvji.

Daugavpils pašvaldība ir saņēmusi Sporta medicīnas centra vēstuli ar lūgumu paaugstināt darbinieku atalgojumu. Izpētot centra darbību, izkristalizējušās arī problēmas. Patlaban centra darbu pilnībā finansē pašvaldība, iestādes šī gada budžets ir 175 000 eiro, taču jaunos sportistus palīdzības sniegšanai bieži vien nākas vest uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Veselības ministrijā ir iecere veidot reģionālus centrus un nodrošināt kvalitatīvus sporta medicīnas pakalpojumus, nodrošinot vienlīdzības principus starp reģioniem. Ir iecere arī finansēt šo centru darbību. Veselības ministrijas piedāvājums ir piešķirt līdz 46 eiro viena bērna izmeklēšanai.

Veselības ministrijā norādīja, ka patlaban nav pieejams sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi reģistrs, jo jāspēj objektīvi identificēt, kurš tiesīgs saņemt valsts apmaksāto pakalpojumu.

Domes priekšsēdētāja vietniece informēja, ka ministrija uzdevusi pašvaldībai līdz 1. septembrim iesniegt pašvaldības vērtējumu par esošo pakalpojumu sniegšanu Daugavpils Sporta medicīnas centrā un redzējumu, vai pašvaldība spēs nodrošināt padziļinātu profilaktisko medicīnisko pārbaužu veikšanu, ko pieprasa valstī noteiktie normatīvi, vai būs iespēja veikt visas nepieciešamās pārbaudes Daugavpilī.

L. Jankovska izteica gandarījumu, ka Daugavpils mediķi ir pauduši gatavību atbalstīt un palīdzēt reģionāla centra izveidē, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus.