„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.9 °C
apmācies

Sporta Jaunumi Daugavpilī

 

Noslēdzies Daugavpils atklātais hokeja čempionāts 45+ grupā

“Latgales alus” uzvar Daugavpils atklātajā hokeja čempionātā 45+ grupā

Kaspars Ozols

Neierasti, bet jūlija beigās un augusta pirmajās dienās tika aizvadītas izslēgšanas spēles Daugavpils atklātā hokeja čempionāta 45+ grupā. Par 2019./2020. gada sezonas uzvarētājiem kļuva “Latgales alus” hokejisti.

Lai noskaidrotu uzvarētājus, bija nepieciešamas tikai divas spēles, jo abās pārliecinoši uzvarēja “Latgales alus” komanda (8:0, 7:2), pārspējot HK “PSK 45”, kas attiecīgi ieņēma otro vietu.

Par trešo vietu cīņa bija spraigāka, un uzvarētājs tika noskaidrots trijās spēlēs. “Vecie Buki” (Rēzeknes novads) spēlēs līdz divām uzvarām pārspēja “Jēkabpils” komandu (2:7, 3:1, 2:0).

Turnīrā piedalījās deviņas komandas, kuras savā starpā izspēlēja viena apļa turnīru un noskaidroja astoņas labākās komandas, kuras tikās izslēgšanas spēlēs. Jāatzīmē, ka septītās vietas ieguvējs HK “DVL” atteicās piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Jau turnīra pirmajā kārtā “Latgales alus” hokejisti parādīja savu pārākumu, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Pamatturnīra otrās vietas ieguvēji HK “PSK 45” finālā zaudēja un palika otrajā vietā, savukārt HK “Daugavpils novads”, kas ieņēma trešo vietu, izslēgšanas spēlēs izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot “Jēkabpils” hokejistiem.

 

Aizvadītas pirmās spēles Daugavpils čempionātā futbolā 7x7

Kaspars Ozols

4. augustā startēja Daugavpils čempionāts futbolā 7x7. Atšķirībā no “lielā” futbola, šajā formātā laukums ir mazāks, komandai laukumā ir seši spēlētāji un vārtsargs, spēle ilgst divus puslaikus pa 25 minūtēm.

Šovasar laukumos redzēsim jau zināmas komandas, kuras piedalījās arī telpu futbola čempionātā, pavisam astoņas komandas. Pēc aizvadītajām divām kārtām vadībā izvirzījušās divas komandas – “Sofia” un “Sparta” Demene, kas uzvarēja pirmajās spēlēs. Pirmajā dienā “Sofia” uzvarēja PŠFK “Hektors” un piektdienas vakarā ar 16:1 sagrāva “Luxberry/LRC”. Trešajā vietā pagaidām atrodas viesi no Lietuvas “Inter–Veteranai” (Visagina).

Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, kas noslēgsies 18. septembrī, Esplanādes stadionā tiekoties katru otrdienas un piektdienas vakaru.

 

HK “Saskaņa” izcīna čempiona titulu

Kaspars Ozols

Sestdienas vakarā notika izšķirošā spēle Daugavpils atklātajā hokeja čempionātā, kurā tikās HK “Saskaņa” un HK “Rokiškis”. Ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja mājinieki un kļuva par 2019./2020. gada sezonas uzvarētājiem.

Pirmie pie vārtu guvuma tika viesi no Lietuvas, bet daugavpilieši, spēlējot mazākumā, rezultātu izlīdzināja, un pirmā trešdaļa noslēdzās ar kaujiniecisko 1:1. Spēles turpinājumā vārtus guva tikai “Saskaņas” hokejisti un triumfēja augstākajā divīzijā, aiz sevis atstājot “Rokiškis” komandu, bet trešajā vietā ierindojās HK “Kalupe”. Gan Vitālijs Leščovs, gan Andrejs Fjodorovs guva vārtus un vienreiz asistēja vārtu guvumā.

Par turnīra labāko vārtsargu atzīts Jegors Loginovs („Saskaņa”), aizsargs – Tautvids Mažeikis, uzbrucējs – Sauļus Limonts (abi „Rokiškis”). Rezultatīvākais spēlētājs – Vitālijs Leščovs („Saskaņa”).

Šajā sezonā komandas bija sadalītas divās divīzijās. B jeb zemākajā divīzijā uzvaru izcīnīja HK “Cirma” (Ludzas novads), PSK hokejisti ierindojās otrajā vietā, bet HK “Madona” izcīnīja trešo vietu.

 

A. Kravčenoka un T. Graudiņa uzvar Latvijas čempionāta posmā Daugavpilī

Igors Ameļka

Daugavpils Stropu ezera pludmalē pirmo reizi norisinājās "Ergo Open" Latvijas čempionāta posms. Sieviešu finālā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pieveica lietuvietes Ievu Dumbauskaiti/Gerdu Grudzinskaiti (2:0), savukārt cīņā par vīriešu zeltu Lietuvas labākais pludmales volejbola duets Andrs Knašs/Patriks Stankevičs uzvarēja pērnā gada Latvijas čempionus Mihailu Samoilovu/Aleksandru Soloveju (2:0).

Sieviešu turnīrā nopietnas sensācijas nebija, vienīgi mazliet negaidīta bija lietuviešu dueta Rugiles Grudzinskaites un Ievas Kazuraitītes iekļūšana pusfinālā (sacensības viņas sāka ar kvalifikāciju). Taču pusfinālā lietuvietes zaudēja Eiropas čempionēm Kravčenokai/Graudiņai – 11:21, 13:21.

Otrajā pusfinālā Lietuvas volejbolistes Gerda Grudzinskaite un Ieva Dumbauskaite pieveica Latvijas otro komandu Varvaru Brailko un Aneti Namiķi – 21:17, 22:20.

Finālā favorītes, protams, bija Latvijas volejbolistes, taču lietuvietes tik viegli nemaz nepadevās. Pirmā seta sākumā vadībā izvirzījās Lietuvas duets, un tikai pēc veiksmīga T. Graudiņas bloka iniciatīvu pārņēma Latvijas komanda – 7:6. Lietuvietes divreiz precīzi nospēlēja blokā – 9:9. Taču T. Graudiņas bloks un A. Kravčenokas lieliskā spēle aizsardzībā, kā arī nelielas pretinieču kļūdas – Latvijas komanda izvirzījās vadībā – 15:11. Lietuvietēm izdevās samazināt rezultātu starpību, taču setā uzvarēja Kravčenoka/Graudiņa – 21;18.

Otrā seta sākums bija līdzīgs pirmajam – 5:2 lietuviešu labā, taču divas viņu kļūdas un T. Graudiņas eiss, un vadībā jau Latvijas komanda – 11:9. Lietuvietēm vēl divreiz izdevās izlīdzināt rezultātu – 14;14 un 16:16, taču setā un visā spēlē uzvarēja Latvijas volejbolistes – 21:18 (2:0), trešo reizi pēc kārtas uzvarot Latvijas čempionāta posmā.

Cīņā par bronzas godalgām V. Brailko un A. Namiķe uzvarēja R. Grudzinskaiti un I. Kazuraitīti – 21:12, 21:17.

Vīriešu turnīrā Daugavpilī nepiedalījās Edgars Točs un Jānis Šmēdiņš, tāpēc Mārtiņš Pļaviņš spēlēja kopā ar Matīsu Gabdulļinu, bet Aleksandrs Samoilovs – ar Artūru Rinkeviču.

Samoilovs/Rinkevičs izstājās ceturtdaļfinālā, bet Pļaviņš/Gabdulļins pusfinālā zaudēja lietuviešu duetam Patrikam Stankevičam un Andrim Knašam.

Finālā lietuvieši pieveica Mihailu Samoilovu un Aleksandru Soloveju – 21:16, 22:20.

Pamatturnīram nekvalificējās neviena Daugavpils komanda. Savukārt Zigmārs Keišs un Andris Širjakovs un Diāna Filipova un Darja Tarasenko, kas bija iekļauti pamatturnīrā, neizkļuva no grupas.

 

SK „Lokomotīve” izcīna ilgi gaidīto uzvaru

Igors Ameļka

Pirmo uzvaru Polijas eWinner 1. līgas čempionātā spīdvejā guva Daugavpils "Lokomotīve" -- tiešie konkurenti cīņā par vietas saglabāšanu 1. līgā -- Bidgoščas "Abramczyk Polonia" spīdvejisti -- tika pārliecinoši pieveikti ar rezultātu 60:30.

Sacensību iznākums tika izšķirts jau pašā sākumā -- daugavpilieši uzvarēja sešos no pirmajiem septiņiem braucieniem -- 5:1 un vienā zaudēja ar 1:5 (Andrejs Kudrjašovs un Linuss Sundstrēms), taču kopējo rezultātu tas nekādi neietekmēja.

„Lokomotīve”: Jevgeņijs Kostigovs – 12, Pontuss Aspgrens – 10, Ķasts Puodžuks – 9, Andrejs Kudrjašovs – 9, Oļegs Mihailovs – 7, Francis Gusts – 7, Linuss Sundstrēms – 6.

 

Daugavpils vieglatlētiem – sešas medaļas

Latvijas čempionāta pirmajā dienā 100 metru skrējienā Aleksandrs Visockis izcīnīja otro vietu ar rezultātu 11.60. Pēc tam Daugavpils komanda 4x100 m stafetē otro gadu pēc kārtas izcīnīja Latvijas čempionu titulu -- Ņikita Ivanovs, Etjens Beļašovs, Aleksandrs Visockis, Erlends Gipters.

Otrajā dienā Aleksandrs Visockis bija otrais 200 metru skrējienā ar rezultātu 22.88, savukārt mūsu komanda 4x400 metru stafetē izcīnīja otro vietu (Etjens Beļašovs, Aleksandrs Visockis, Ņikita Bogdanovs un Jurijs Kravčonoks).

400 metru barjerskrējienā Elīna Gumarova izcīnīja pirmo vietu U23 grupā. Daugavpilietes uzvarēja arī 4x400 metru stafetē -- Elīna Gumarova, Anastasija Kisele, Jūlija Soldatenkova un Viktorija Popovičeva.