„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Kurš Daugavpilī visstiprākais?

Aizvadītajā svētdienā, 16. augustā, Daugavpilī, Vienības laukumā, norisinājās pagaidām vienīgās šīs vasaras spēkavīru sacensības “STIHL BALTIJAS KAUSS 2020”, kurās uzvarēja militārais policists Didzis Zariņš.

Pandēmijas rezultātā tika izjaukta plānotā sezona un, acīmredzot, šī bija vienīgā reize, kad šogad sacensības varēja vērot klātienē. Diemžēl uz sacensībām nevarēja atbraukt vieni no spēcīgākajiem vīriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē Dainis Zāģeris un Aivars Šmaukstelis, kuri šajā laikā startēja Pasaules sērijas turnīrā. Lai gan dažādu iemeslu dēļ Daugavpilī nebija arī citu populāru spēkavīru, sacensībās startēja Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, taču šoreiz viņi piekāpās vietējiem sportistiem.

Sacensībās bija iekļauti pieci spēka vingrinājumi – dalībniekiem bija jānes alus mucas, jāceļ tradicionālais baļķis, jānes smagi nēši, jāveļ traktora ritenis, jāceļ meža tehnika. Taču šoreiz nebija interesanto akmeņu celšanas un kravas auto vilkšanas sacensību.

Sacensībās Daugavpilī uzvarēja Didzis Zariņš, kurš izcīnīja 67 balles. Jāatzīmē, ka viņš jau iepriekš ir uzvarējis ne tikai Latvijas čempionāta posmos, bet arī kopvērtējumā. Tiesa, pēc sacensībām Didzis teica, ka šoreiz ne viss izdevās, kā plānots – bija dažas kļūdas, bet viss ir labs, kas labi beidzas.

Didzim pavisam nedaudz zaudēja Jānis Šlečuks – 65 balles, trešajā vietā Oskars Martužāns – 50,5 balles. Tālāk seko Jānis Ilgvažis (ceturtā vieta, 46,5), Juris Meija (piektā vieta, 47,6), Ivars Grahoļskis (sestā vieta, 43,5), Roks Čerņausks (Lietuva, septītā vieta, 34,8), Romeks Velts (Igaunija, astotā vieta, 26,9), Gilberts Tamulevičs (Lietuva, devītā vieta, 22,5), Kaido Kusiks (Igaunija, desmitā vieta, 20,5), Valentīns Klevickis (vienpadsmitā vieta, 12,5), Aloizs Slavinsks (Lietuva, divpadsmitā vieta, 11).