„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Noskaidroti II Starptautiskā “Dragon Boat” festivāla uzvarētāji

Aizvadītās nedēļas nogalē, 15. augustā, Daugavpilī, Lielā Stropu ezera centrālajā pludmalē, norisinājās II Starptautiskais “Dragon Boats” jeb Pūķu laivu festivāls, kurā 26 komandās spēkiem mērojās vairāki simti airētāju no Latvijas un Lietuvas. Pasākumu apmeklēja arī liels līdzjutēju skaits.

Sacensības sākās ar vīriešu komandu startiem. Šajā grupā spēkiem mērojās sešas komandas pa 20 airētājiem katrā, plus bundzinieks un stūrētājs, -- „Cietuma Haizivs”, „Visaginas asorti”, „Ironmen’s”, „Dinaburg”, „H/K Dinaburg” un „RSS Dragon Pirate”. Priekšsacīkstēs uzrādītā snieguma rezultātā finālā iekļuva „Visaginas asorti”, „Cietuma Haizivs”, „Dinaburg” un „Ironmen’s”.

Finālā saliedētā un ātrā airējumā, veicot 200 metru distanci 46,9 sekundēs, uzvaru izcīnīja un čempionu kausu ieguva komanda „Dinaburg”. Otrajā vietā ar rezultātu 51,47 sek. šoreiz ierindojās „Cietuma Haizivs”, bet trešajā -- „Visaginas asorti”. Viesi no Lietuvas distanci veica 53,09 sek.

Nākamās uz starta līnijas stājās sešas sieviešu komandas -- „Amazonki”, „Gym&Tonic”, „Vētrā dzimušās”, „Melnā Pantera”, „Turbo mama” un „Dinaburg”. Tiesības finālā cīnīties par godalgotām vietām ieguva „Melnā Pantera”, „Gym&Tonic”, „Dinaburg” un „Turbo mama”.

Finālā spraigā cīņā uzvaru svinēja „Dinaburg”, par nepilnām divām sekundēm apsteidzot tuvākās sekotājas – viešņas no Lietuvas „Gym&Tonic”. Uzvarētāju rezultāts -- 56,75 sek. Trešajā vietā ar rezultātu viena minūte un 0,1 sekunde ierindojās „Melnā Pantera”.

„Mix” kategorijā, kur laivā airē desmit sievietes un desmit vīrieši, komandas mērojās spēkiem amatieru un profesionāļu konkurencē -- „Mix Amatieri” un „Mix Pro”.

Startam kategorijā „Mix Amatieri” bija pieteikušās 11 komandas -- „Natrix Natrix”, „Dragon Police”, „Dragon Pirate”, „LKS Rīga”, „Dzelzs Dragon”, „Adrenalīns”, „Dharma-Natures Sunshine”, „Lielās ģimenes”, „RSS Dragon”, „LKS Daugavpils” un „Cietuma Haizivs”. Lai noteiktu uzvarētāju šajā kategorijā, bija jāaizvada desmit braucieni. Uz ūdens valdīja spraiga cīņa un liels azarts, bet pludmalē savas komandas kaismīgi atbalstīja līdzjutēji. Par cīņas spraigumu liecina kaut vai fakts, ka noteikt trešās vietas ieguvēju finālā nebija iespējams pat ar fotofiniša palīdzību, un bija jāaizvada papildu brauciens.

Rezultātā saspringtā cīņā pirmo vietu un čempionu titulu izcīnīja komandas „Dragon Police” dalībnieki. Otrajā vietā ierindojās „Cietuma Haizivs”, bet trešajā -- „Dzelzs Dragon”, kam tikai papildu braucienā izdevās apsteigt „Lielās ģimenes”. Piektā vieta šoreiz komandai „Natrix Natrix”, bet sestā -- „Dragon Pirate”.

Noslēgumā uz starta līnijas stājās komandas „Mix Pro” kategorijā. Visātrāko un saliedētāko airējumu finālā nodemonstrēja komanda „Dinaburg Extra”, kas distanci veica 51,41 sekundē. Tikai nepilnu sekundi no uzvarētājiem atpalika kaimiņi lietuvieši, komanda „Mix” no Visaginas. Ar rezultātu 53,28 sek. trešajā vietā šoreiz ierindojās komanda „Dinaburg”.

Sacensības organizēja un vadīja Latgales ūdens sporta veidu centrs “Dinaburg” sadarbībā ar Daugavpils pašvaldības iestādi „Sporta pārvalde”.