„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

„Saules skolai” piegādāts mūsdienīgs aprīkojums un jaunas mēbeles

Turpinot īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola tiek būtiski modernizēta materiāli tehniskā bāze, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Projektā “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta” noslēgumam tuvojas divu jauno mācību korpusu būvdarbi Saules ielā, kā arī tiek piegādāts mūsdienīgs aprīkojums un jaunas mēbeles.

Elektroniskajā iepirkumu sistēmā mācību iestādei ir iegādāti jaunie „Apple” zīmola datori, portatīvie datori, LED televizors un augstas izšķirtspējas ekrāns.

SIA “Lielvārds” piegādājis aprīkojumu dabaszinātņu kabinetiem -- mikroskopus, dažādus eksperimentu komplektus, asinsspiediena mērītāju,  ampērmetru, voltmetru, strāvas stipruma un sprieguma sensorus, gāzes un skābekļa sensorus, destilēšanas iekārtu, magnētisko maisītāju, materiālu komplektus ķīmijā un fizikā.

Savukārt SIA “Goodman” ir piegādājusi Saules skolai apskaņošanas aparatūru, multimediju projektoru, kā arī aprīkojumu fotostudijām, tai skaitā dažādas kameras, objektīvus, statīvus, atstarotājus, fona turētājus, gaismu komplektus un programmatūru.  

Tuvākajā laikā SIA “Progetto” piegādās mēbeles multimediju dizaina izglītības programmas telpām, matemātikas un dabaszinātņu kabinetiem -- ergonomiskos krēslus, darba galdus, datorgaldus, plauktus, laboratorijas galdus un skapjus.

Mācību iestādes modernizācijas rezultātā PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola” tiks nodrošināta mācību vides atbilstība tautsaimniecības nozaru attīstībai un uzlabota profesionālās izglītības pieejamība.

Projekta “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta” kopējās izmaksas ir 5,7 miljoni eiro.