„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Kompensācijas tilta ēnā palikušajiem paredzēts izmaksāt jau šogad

Kompensācijas mājsaimniecībām, kuru dzīves kvalitāti ir negatīvi ietekmējusi gaisa pārvada izbūve Smilšu ielā, paredzēts izmaksāt jau šogad, Daugavpils domes vadības preses konferencē paziņoja domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Patlaban tiek gatavots tehniskais pamatojums kompensāciju izmaksai.

Pašvaldībā ir saņemti 17 iesniegumi no jaunizbūvētā gaisa pārvada tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, kuru tiesības aizskartas projekta realizēšanas gaitā, palielinājies noēnojums un pasliktinājies skats pa logiem. Trīs māju īpašniekiem ir pretenzijas par to, ka būvniecības procesā radīto vibrāciju rezultātā māju sienas ir saplaisājušas.

Savukārt jautājumu par videonovērošanas kameru uzstādīšanu zem jaunuzbūvētā gaisa pārvada plānots izskatīt pēc mēneša pirmajā budžeta komisijas sēdē un, iespējams, līdzekļi šīm vajadzībām tiks paredzēti pašvaldības nākamā gada budžetā.

Pērn Daugavpilī, Smilšu ielā izbūvētais gaisa pārvads, kurš Smilšu un Kauņas ielas krustojumu savieno ar Piena kombināta mikrorajonu, satiksmei tika atvērts maija beigās.

Lai transporta mezgls sasniegtu savu galveno mērķi un atslogotu pilsētas galveno transporta artēriju -- 18. novembra ielu, jāizbūvē savienojums arī ar Kandavas ielu pilsētas centrā. Šim nolūkam Daugavpils pašvaldība izsludinājusi atkārtotu iepirkumu būvprojekta izstrādei gaisa pārvadam, kas savienotu Smiltenes ielā izbūvēto riņķveida krustojumu ar Kandavas ielu.

Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta -- savienojuma izbūve ar Kandavas ielu, varētu tikt realizēta tuvāko triju gadu laikā.

Transporta mezgla pirmās kārtas būvniecības kopējās izmaksas bija 13 miljoni eiro. Patlaban pašvaldībā turpinās darbs, lai rastu iespēju saņemt finansējumu minētā projekta turpināšanai.