„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Medumu speciālo pamatskolu vadīs bijušais Tukuma mērs

Daugavpils novada domes 14. augusta ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti nolēma atbrīvot no ieņemamā amata Medumu speciālās pamatskolas ilggadējo vadītāju Gaļinu Piščuļonoku un iecelt šajā amatā Ēriku Lukmanu.

Daugavpils novada pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka G. Piščuļonoka atbrīvota no ieņemamā amata pēc darbinieka un darba devēja vienošanās.

Atklātajam konkursam uz Medumu speciālās pamatskolas direktora amatu pieteicās pieci kandidāti. Pašvaldības personāljautājumu izskatīšanas komisijas locekļi par konkursa uzvarētāju vienbalsīgi atzina Ē. Lukmanu.

Ē. Lukmans ir pabeidzis Pleskavas Valsts pedagoģisko institūtu kā vidusskolas ģeogrāfijas un bioloģijas skolotājs, ieguvis profesionālo maģistra grādu un piektā līmeņa profesionālo kvalifikāciju. Strādājis par skolotāju Tukuma 2. vidusskolā, no 1993. gada bijis Tukuma 3. vidusskolas direktors, no 2005. gada -- Tukuma pašvaldības izpilddirektors, no 2009. gada bija Tukuma novada pašvaldības vadītāja vietnieks izglītības un kultūras jomā, bet pēdējos sešus gadus (līdz šī gada sākumam) -- Tukuma novada domes priekšsēdētājs.

Lēmumu tik krasi mainīt savu dzīvi un darbu Ē. Lukmans pamato ar vēlmi atgriezties jomā, kas viņam ir tuvāka. “Esmu 12 gadus strādājis izglītības sfērā, vadīju izglītības iestādi. Konkrētie darbi, kas tiek realizēti bērnu izglītošanā un audzināšanā, man tomēr ir tuvāki. To esmu sapratis pēc 14 darba gadiem pašvaldībā. Man jādara tas, kas sirdij tuvāks un ko es labāk protu,” teica Ē. Lukmans.

Pārcelties no Tukuma uz Daugavpils novadu Medumu speciālās pamatskolas jaunajam direktoram nebūšot sarežģīti, jo Demenes pagastā viņa ģimenei pieder īpašums, ko sākotnēji bija plānots izmantot kā vasaras atpūtas vietu. Tagad tas kļūšot par pastāvīgu dzīvesvietu.

Laika gaitā Ē. Lukmans cer uz Medumu speciālās pamatskolas bāzes izveidot specialās izglītības attīstības centru, piesaistot projektu līdzekļus, uzlabot skolas nodrošinājumu ar jaunākajām tehnoloģijām, kā arī sakārtot jautājumus, kas skar skolas plašo saimniecību. Par svarīgu viņš uzskata arī kadru jautājumu, jo pedagogi noveco, tāpēc būtiski ir piesaistīt jaunus speciālistus.

Mācību iestādi 28 gadus vadījusī G. Piščuļonoka atzīst, ka darbs ar īpašiem bērniem nav viegls un veicinājis izdegšanu, kas arī ir kļuvis par vienu no aiziešanas iemesliem. Pensijas vecumu viņa sasniegusi jau pirms četriem gadiem, bet tikai tagad beidzot varēs doties pelnītā atpūtā, lai vairāk veltītu laika savai ģimenei un īstenotu senlolotu sapni par ceļošanu.

Medumu speciālās pamatskolas direktora pienākumus Ē. Lukmans sāks pildīt no 18. augusta.