„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Jātnieki cīnījās par „Krustpils novada kausu 2020” konkūrā

15. augustā Līčos, Krustpils pagastā „Mīļdzīvnieku biedrībā” risinājās jātnieku sporta treniņsacensības konkūrā. Uz sacensībām ieradās ap simts dalībnieku ar 80 skaistiem zirgiem, kuri kopumā piedalījās 170 startos. No Latgales ieradās dalībnieki no Rēzeknes novada, Bebrenes un Riebiņiem. Savukārt visgarāko ceļu uz sacensībām mēroja jātniece no Jelgavas novada.

Par maršrutu sastādīšanu rūpējās tiesnesis Egīls Broks, elektronisko uzskaites iekārtu uzraudzīja Rikardo Saeckers. Tiesnese Laura Tomsone ar palīdzi Evitu Liepiņu sekoja līdzi katrai jātnieka kustībai, sekretāre Ziedīte Bimšteine pildīja visus rakstu darbus. Stjuarte Iveta Zvīdriņa rūpējās par raitu jātnieku plūsmu uz startiem.

Sacensības sākās pl. 10.00, un pirmā startēja visjaunākā dalībniece Šarlote Sekere ar poniju Podziņa („Mīļdzīvnieku biedrība”). Pirmajā maršruta sacentās četrpadsmit jātnieki. Jāatzīmē, ka šajā maršrutā piedalās jaunie censoņi un nepieredzējuši zirgi ar pieredzējušiem jātniekiem.

Otrajā maršrutā (šķēršļu augstums 60 cm) pirmie devās Latvijas šķirnes braucamie zirgi. Skatītāji tika īsumā iepazīstināti ar šīs šķirnes vēsturi. Šajā maršrutā pirmo vietu izcīnīja Vita Radviloviča ar zirgu Darfa no interešu kluba „Henomele”, otrajā vietā Megija Milne ar zirgu Glorija („Lielkažoki-1”), trešajā vietā Liāna Stulpiņa ar Didy no kluba „Eridana”.

Pēc tam maršrutā ar šķēršļu augstumu 60 cm devās dalībnieki ar dažādu šķirņu zirgiem. Jāatzīmē, ka šajā maršrutā bija vislielākais dalībnieku skaits. Pirmo vietu ieguva Krista Kuba ar zirgu Dance Fuksija no SIA „Valmet Lat”, otrajā vietā Zane Adiene ar zirgu Alsu no JSK „Gaita Vecumnieki”, trešajā vietā Karlīna Dzene ar zirgu Pērle no „Druvas”.

Maršrutā, kurā šķēršļu augstums tika pacelts līdz 80 cm, uzvarēja Sindija Fjodorova ar zirgu Āris no z/s „Priežkalni”, otro vietu izcīnīja Megija Milne ar zirgu Oniks („Lielkažoki-1”), trešajā vietā Alberta Zeltiņa ar zirgu Mormors Disney no JSK „Gaitas Bebrene”.

Maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 100 cm startēja 30 dalībnieki. Pirmo vietu ieguva Annija Elīza Stabiņa ar zirgu Cavalier no biedrības „Ūsiņš”, otrajā vietā Megija Milne ar zirgu Oniks („Lielkažoki-1”), trešajā vietā Katrīna Vīgupe ar zirgu Dons Lando no „Mīļdzīvnieku biedrības”.

Sacensību noslēgumā dalībnieki devās noslēdzošajā maršrutā, lai cīnītos par galveno balvu, kurā šķēršļu augstums līdz 120 cm. Pirmo vietu ieguva Līga Daģe ar zirgu Kroders (biedrība „Ūsiņš”) un saņēma galveno balvu, otrajā vietā Liāna Stulpiņa ar Classik Touch no JSK „Eridana”, trešajā vietā Annija Elīza Stabiņa ar zirgu Cavalier no biedrības „Ūsiņš”, ceturtajā vietā Vanessa Samuševa ar zirgu Eldorada no JSK „Gaitas Vecumnieki”, piektā vieta Katrīna Vīgupe ar zirgu Dons Lando no „Mīļdzīvnieku biedrības”, sestajā vietā Loreta Dišlere ar zirgu Campion Mar no z/s „Priežkalni”.

Sacensības organizēja „Mīļdzīvnieku biedrība” ar Krustpils novada pašvaldības un Krustpils pagasta pārvaldes atbalstu.

Konkūrs ir jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā, to mērķis -- pārbaudīt pāra prasmes, precizitāti un iemaņas. Maršruts ir jāizlec pēc noteiktās kārtības – visi šķēršļi ir numurēti, neveicot kļūdas, t.i., nenogāžot šķēršļus. Ja kāda šķēršļa sastāvdaļa tiek nogāzta vai ja zirgs atsakās lekt, tiek skaitīti soda punkti. Latvijā šis sporta veids kļūst aizvien populārāks, jo tas ne tikai audzina raksturu, bet arī attīsta fiziskās īpašības.