„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Marihuānas audzētava Krāslavā

Kā ziņo VP Latgales reģiona pārvalde, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki 17.augustā, Krāslavas novadā veicot operatīvus pasākumus, atklāja marihuānas audzētavu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, veica kādas vasarnīcas pārbaudi Krāslavas novadā. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja telpās ierīkotu marihuānas audzētavu. Tika noskaidrota arī aizdomās turamā persona. Kopā kratīšanas rezultātā izņemti 148 marihuānas augiem līdzīgi stādi, gatavā produkcija - aptuveni 60 grami un audzēšanai nepieciešamais aprīkojums.
Precīzi izņemto vielu sastāva un daudzuma noteikšanai kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Aizdomās turamajai personai, 1969.gadā dzimušam vīrietim, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 1.daļas.
Tāpat pagājušajā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki savā rīcībā bija ieguvuši informāciju, ka Daugavpils novada teritorijā, iespējams, tiek audzētas kaņepes. 14.Augustā, Daugavpils novadā tika aizturēts 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš atzinās minētajos likumpārkāpumos un labprātīgi norādīja uz vietu, kur tiek audzēti kaņepēm līdzīgi augi. Apskates laikā, meža masīvā, policisti konstatēja narkotisko vielu saturošus augus, kas visdrīzāk ir kaņepes. Kopumā apskates laikā tika atrasti 30 kaņepju augiem līdzīgi stādi. Tāpat tika veikta personas kratīšana un dzīvesvietas apskate, kuras laikā tika atrasti aptuveni 25 grami gatavas, izžāvētas produkcijas.
Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, un pēc krimināllikuma 253.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Kopumā šogad Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes apkalpojamajā teritorijā ir atklātas 10 vietas, kur ir notikusi marihuānas audzēšana. Valsts policija turpina aktīvu darbu šajā jomā!