„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Izvērtē iespēju uzstādīt skolās termovizorus

Lai pēc iespēja ātrāk noteiktu inficēšanās gadījumus, pašvaldība izvērtē iespēju uzstādīt visās skolās speciālas monitoringa sistēmas jeb termovizorus, kas attālināti spēj noteikt cilvēkus ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru.

Daugavpils pašvaldības atbildīgās amatpersonas pieļauj, ka šādas iekārtas ļoti noderētu ne tikai saistībā ar “Covid-19”, tās palīdzētu samazināt skolēnu saslimstību arī gripas un citu vīrusu epidēmijas laikā.

Pašvaldībā pieļauj, ka lielākais izaicinājums jaunajā mācību gadā būs epidemioloģiski drošas vides radīšana audzēkņiem un pedagogiem. Būs maksimāli jānodrošina, lai skolēnu plūsmas nepārklātos. Tas ir nepieciešams, lai gadījumos, ja kādam konstatēs inficēšanos ar “Covid-19”, uz attālinātām mācībām varētu pāriet viena konkrēta klase, nevis visa skola. Tiks ieviesta pastiprināta roku un virsmu dezinficēšana un rasti daudzi papildu risinājumi.

Aizvadītajā nedēļā Izglītības pārvaldes komisija kopā ar domes vadību apsekoja pilsētas skolas un bērnu un jauniešu centra „Jaunība” klubus, lai pārbaudītu izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam. Ņemot vērā situāciju pasaulē, īpaša uzmanība tika veltīta skolēnu un pedagogu epidemioloģiskai drošībai.

Pēc komisijas atzinuma iestādes kopumā ir gatavas jaunajam mācību gadam. Vēl ir jāatrisina daži jautājumi, taču vērienīgie remontdarbi ir noslēgušies, visi audzēkņi varēs atsākt mācības savās telpās. Savukārt kosmētiskos remontus, kas parasti notiek vasaras mēnešos, daudzas skolas šogad veica jau pavasarī, lietderīgi izmantojot laiku, kad mācības notika attālināti.