„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Veterānu sporta spēlēs vieglatlētikā pārliecinoši triumfē Daugavpils sportisti

Nedēļas nogalē Kurzemē -- Rojā un Talsos -- notika Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības organizētās pašvaldību 57. sporta spēles. Sestdien Rojas stadionā par medaļām cīnījās vieglatlēti, pie ostas pludmalē – volejbolisti, bet, laika apstākļu spiesti, iekštelpās -- vidusskolas sporta zālē, tikās basketbolisti. Svētdien Talsos tika aizvadīti klasiskā volejbola un futbola turnīri.

Stadionā nepārspēti palika Daugavpils vieglatlēti, kas kopvērtējumā par sešiem punktiem apsteidza Līvānu novadu. Tika sadalīti ļoti daudzi medaļu komplekti, jo bija daudz vecuma grupu un dažās startēja tikai pāris sportisti. Romualds Saušs no Daugavpils novada Vaboles pagasta 400, 800 un 3000 metru distancē izcīnīja pirmo vietu vecuma grupā 80+. Vēl no Daugavpils novada augstlēkšanas sacensībās Varvara Jefimova savā vecuma grupā 75+ uzrādīja labāko rezultātu, bet tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā ierindojās otrajā vietā. Lodes grūšanā Daina Amosova vecuma grupā 60+ ieguva pirmo vietu un arī diska mešanas disciplīnā ieguva pirmo vietu. Ignats Šimkuns no Daugavpils bija vienīgais 3 kilometru soļošanā vecuma grupā 85+, bet lodes grūšanā I. Šimkuns ierindojās otrajā vietā. Sacensību kulminācijā, jauktajā stafetē, daugavpilieši konkurentiem neatstāja nemazāko cerību un pārliecinoši uzvarēja.

Rojā laika apstākļi nelutināja pludmales volejbolistus, ik pa laikam līņāja lietutiņš, bet sportistiem tas netraucēja aizvadīt spēles. Trīs vecuma grupās dāmas izspēlēja savus mini turnīrus. 30+ grupā piedalījās 3 komandas, uzvaru izcīnīja Daugavpils komanda. 40+ grupā dalībnieču bija divreiz vairāk, otrajā apakšgrupā uzvarēja Daugavpils, taču pusfinālā zaudēja Jelgavas spēlētājām. Spēlē par trešo vietu tika pieveikta Valmieras komanda.

Kungu konkurence bija lielāka – četras vecuma grupas un 24 komandas. Vecuma grupā 40+ Daugavpils novadu pārstāvēja divas komandas, un abām pieredzējušajām komandām turnīra izspēles kārtība nebija ierasta (pirmajā kārtā viens sets līdz 15 punktiem), līdz ar to tikai pa vienai uzvarai pirmajā kārtā, un motivācijas trūkums otrajā, kā rezultātā -- tikai sestā un septītā vieta. Savukārt Līvānu komanda izcīnīja otro vietu. 50+ konkurencē Daugavpils spēlētāji grupā ieņēma otro vietu, un arī pēc izslēgšanas spēlēm bija otrie. Līvānu komanda, zaudēja visās grupu spēlēs, bet izslēgšanas spēlēs, pārspējot Beverīnas novadu, ierindojās piektajā vietā. Grupā 60+ uzvarēja Madonas komanda, bet Līvāni ierindojās trešajā vietā.

Basketbola sacensībās dāmām 30+ piedalījās trīs – Daugavpils, Cēsu un Dobeles novada komanda. Daugavpils novada pārstāves spraigā cīņā zaudēja Cēsu novada basketbolistēm, uzvarēja Dobeles novadu, līdz ar to -- otrā vieta.

Kungu konkurencē bija sīvāka cīņa, jo piedalījās piecas komandas. Daugavpils novads tikai spēles beigās piekāpās uzvarētājiem -- Talsu novada pārstāvjiem (36:38), bet pārējās spēlēs uzvarēja un ieguva otro vietu. Rēzeknei -- divi zaudējumi un trešā vieta. Spēles bija spraigas, un basketbolisti cīnījās par katru laukuma centimetru. Laukumā neiztika arī bez asumiem, bet pēc turnīra kungi cits citam paspieda roku.

Svētdien Talsos laukumā tikās minifutbola spēlētāji. Daugavpils komandas startēja divās vecuma grupās. 40+ futbolisti turnīrā uzvarēja, bet 50+ grupā daugavpilieši ierindojās trešajā vietā.

Latgales reģionu klasiskajā volejbolā Talsos pārstāvēja tikai Daugavpils dāmu komanda 40+ vecuma grupā un triumfēja turnīrā. Zaudējot tika vienā setā Rīgai, tika pārspēta Jelgavas, Valmieras un Rīgas komanda.