„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī satiksmei atvērts Cietokšņa un Parādes ielas krustojums

Lai arī būvdarbi videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstības projektā Daugavpilī turpinās, aizvadītās nedēļas nogalē satiksmei tika atvērts Cietokšņa un Parādes ielas krustojums.

Patlaban šeit turpinās sliežu ceļu izbūve, šķembu pamata izbūve asfalta apakškārtu ieklāšanai un tiek likti pamata apmaļu izbūvei.

Projektā turpinās arī pieturvietu pamatu izbūve un bruģa ieklāšana Alejas ielā un Cietokšņa ielā iepretī TC “Ditton nams”. Vienības ielas krustojumā ar Kr. Valdemāra un Raiņa ielu ir ieklātas asfalta apakškārtas, bet Stacijas ielā ietves segums ir sagatavots bruģa seguma ieklāšanai.

Saskaņā ar Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē prezentēto ziņojumu faktiskā darbu izpilde projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” patlaban ir 86%.

Līgumā fiksētais darbu izpildes termiņš ir šī gada 16. septembris. Taču sakarā ar to, ka „Covid-19” karantīnas laikā ievērojami kavējās materiālu piegādes no Vācijas un pilnā apjomā tie tika saņemti tikai 17. augustā, ceļu būves firma SIA “Binders” ir lūdzis pagarināt līguma termiņu līdz oktobra beigām.