„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Par 2,7 miljoniem eiro siltinās Daugavpils Inovāciju centra ēku

Daugavpils dome un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) noslēgušas vienošanos par pašvaldībai piederošās ēkas Vienības ielā 30, kur mājvietu radis Daugavpils Inovāciju centrs, siltināšanu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā, Vienības ielā 30, Daugavpilī” gaitā paredzēts nosiltināt ēkas ārsienas, jumtu, cokolu, pamatus, kā arī mazās zāles grīdas pārsegumu, nomainīt logus un ārdurvis, pārbūvēt apkures un karstā ūdens sistēmu, izbūvēt mehāniskās ventilācijas sistēmu ar rekuperāciju, uzstādīt automatizētās vadības bloku un ierīkot energoefektīvo apgaismojumu.

Projekta realizācijas rezultātā uzlabosies ēkas energoefektivitāte, tiks samazināts primārās enerģijas patēriņš un pašvaldības izdevumi par siltumapgādi.

Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā, Vienības ielā 30, Daugavpilī” kopējās izmaksas ir 2 717 284 eiro.

Sadarbībā ar Tronheimas zinātnes centru Norvēģijā un Daugavpils Universitāti Daugavpils Inovāciju centrā plānots radīt interaktīvu vidi un jaunas prasmju un zināšanu apguves iespējas ne tikai skolēniem un studentiem, bet arī izglītības speciālistiem, attīstot viņu kompetences un zināšanas zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātikas (STEM) jomās.

Centrs tiks papildinās ar jauniem tehnoloģiskiem un radošiem risinājumiem, bet tā telpas iegūs modernu un stilizētu iekārtojumu.