„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Saistībā ar iespējamo interešu konfliktu no IUB pieprasīta papildu informācija

Saistībā ar iespējamo interešu konfliktu pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" jaunās katlu mājas būvniecībā pašvaldība pieprasījusi no Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) papildu informāciju, „Latgales Laikam” atklāja Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.


„Pašlaik ir saņemts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) skaidrojums. Papildu informācija par iespējamo interešu konfliktu ir pieprasīta arī no IUB. Ja no IUB atkārtoti saņemsim pozitīvu slēdzienu, ka interešu konflikts ir bijis, tad "Daugavpils siltumtīkliem" nāksies lauzt līgumu un veikt atkārtotu iepirkumu,” teica I. Prelatovs.


Patlaban Daugavpils siltumapgādes uzņēmumam ir uzdots izstrādāt kalendāro grafiku un rīcības plānu.

PAS "Daugavpils siltumtīkli" valdes locekle Oļesja Duškeviča atzina, ka pašlaik nekādi darbi objektā nenotiek.


Saistībā ar siltumapgādes uzņēmuma piesaistītā eksperta iespējamo interešu konfliktu CFLA aicinājusi "Daugavpils siltumtīklus" atmaksāt 2,5 miljonu eiro avansu, kas izmaksāts jaunas šķeldas katlu mājas izbūvei.