„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Latvijas junioru spīdveja izlasei – trešā vieta Eiropas čempionātā

Latvijas junioru spīdveja izlase trešo reizi izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas. Šoreiz bija laba iespēja tikt pie sudraba, taču papildbraucienā Latvijas spīdvejisti piekāpās Dānijas sportistiem.

Pirmajā savā braucienā Francis Gusts un Oļegs Mihailovs sacentās zviedriem Aleksanderu Voentinu un Antonu Karlsonu. Zviedri labāk aizbrauca no starta un abi izvirzījās vadībā, taču drīz vien A. Karlsonu apsteidza O. Mihailovs, bet pašā finišā par dažiem centimetriem (ilgi tika pētīts finiša videoieraksts) viņu apsteidza arī F. Gusts -- neizšķirts 3:3.

Otrajā braucienā Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks piekāpās poļiem Jakubam Miškovjakam un Dominikam Kuberam – 1:5. Jāatzīmē, ka tas bija vienīgais E. Matjušonoka brauciens šajās sacīkstēs.

Ar Čehijas spīdvejistiem Petru Hlupaču un Danielu Klimu pārī ar F. Gustu brauca Oļegs Mihailovs (viņš bija rezervē, lai īstajā brīdī kādu nomainītu, un šāda taktika izrādījās veiksmīga). F. Gusts pirmajā virāžā nokrita un tika izslēgts no papildu brauciena. Savukārt otrajā braucienā izstājās D. Klima un uzvarēja O. Mihailovs – 3:2.

Nākamajā braucienā ar rezultātu 5:1 uzvarēja Latvijas spīdvejisti. Pēc tam O. Mihailovs un R. Ansviesulis pieveica slovākus – 5:1. Jāpiebilst, ka šajā braucienā par pāragru startu tika diskvalificēts Dāvis Pacalajs.

Lai izcīnītu sudraba medaļas, Latvijas komandai atlika vien uzvarēt Eiropas jauniešu komandu, kurā bija ne visai spēcīgi Lielbritānijas, Ungārijas un Nīderlandes spīdvejisti. Taču neveiksmīgi startēja R. Ansviesulis, kuru apdzina brits Drjū Kemps. Rezultātā Latvijai un Dānijai bija vienāds punktu skaits – 21, bet papildbraucienā uzvarēja dāņi, izcīnot Eiropas čempionāta sudraba medaļas. Latvijai – bronza. Savukārt par Eiropas čempioniem, kā jau tika gaidīts, kļuva Polijas spīdvejisti.

Latvijas izlase: O. Mihailovs – 11 punkti, F. Gusts – 6, R. Ansviesulis – 4, E. Matjušonoks – 0.

 

Ķasts Puodžuks un Jesse Mutonens uzvar Somijā.

Somijas čempionātā spīdvejā pāriem startēja gandrīz visi spēcīgākie Somijas spīdvejisti, izņemot pirmo numuru Timo Lahti. Šajās sacīkstēs pārliecinošu uzvaru guva Ķasts Puodžuks un Jesse Mutonens.

Ķasts Puodžuks uzvarēja visos piecos braucienos (15 punkti), bet Jesse Mutonens izcīnīja desmit punktus.