„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Daugavpilī noasfaltēs divus ielu posmus un izbūvēs autostāvvietu

Daugavpilī par vairāk nekā vienu miljonu eiro plānots noasfaltēt Līksnas ielas grants posmu līdz Ormaņu ielai Vecajā Forštatē un Miera ielas posmu no Grodņas līdz Smilšu ielai, kā arī izbūvēt autostāvvietu pie Daugavpils Būvniecības tehnikuma.

Daugavpils domes 28. augusta ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti atbalstīja lēmumu par aizņēmuma ņemšanu vēl divu grants ceļu asfaltēšanai un vienas plašas autostāvvietas izbūvei. Tas kļuvis iespējams, pateicoties valsts papildu līdzfinansējumam lielo pilsētu infrastruktūras uzlabošanai.

Nepieciešamība noasfaltēt Līksnas ielas grants posmu ir radusies tādēļ, ka spēcīgā lietus ūdens notece līdz Aveņu ielai pakāpeniski izskalo ceļu un traucē gājējiem. Neērtības rodas arī šeit esošā vecticībnieku lūgšanu nama apmeklētājiem -- lietavu laikā lielās peļķes traucē piebraukšanu un automašīnu novietošanu. Ielas posma renovācijas izmaksas tiek lēstas 425 630 eiro apmērā.

Ieklājot asfaltu Miera ielas posmā no Grodņas līdz Smilšu ielai, ceļa fragments no Valkas ielas blakus 13. vidusskolai tiks pilnībā pārbūvēts. Plānotās darbu izmaksas ir 493 882 eiro.

Šogad plānots sākt arī autostāvvietas izbūvi pie Daugavpils Būvniecības tehnikuma -- blakus mājām Jātnieku ielā 93 un 93A. Šeit būs iespējams novietot 81 mašīnu. Tādā veidā pašvaldība cer atrisināt ilggadējo problēmu, kas veidojas, tehnikuma audzēkņiem pieblīvējot ar savām automašīnām guļamrajona brauktuves. Autostāvvietas būvniecības izmaksas tiek lēstas 151 875 eiro apmērā.