„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Hospitāļa ēkā cietoksnī varētu tapt IT biznesa centrs

Piesaistot finansējumu no investīciju fondiem, Daugavpils cietoksnī, hospitāļa ēkā, varētu tikt izveidots Informācijas tehnoloģiju (IT) biznesa centrs, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Koronavīrusa izplatības novēršanai un pandēmijas negatīvo ekonomisko seku mazināšanai Latvijas investīciju fondos ienāk finanšu līdzekļi, kas tiks novirzīti dažādu projektu īstenošanai. Pateicoties šim papildu finansējumam, Daugavpilij paveras iespējas īstenot senlolotu vēsturiskās hospitāļa ēkas rekonstrukcijas projektu, izveidojot tur daudzfunkcionālu inovāciju biznesa centru.

Ideja rekonstruēt ēku Hospitāļa ielā 6 vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā radās pirms vairākiem gadiem. Tika veikta objekta apsekošana, izpētīti vēsturiskie materiāli un izstrādāts tehniskais projekts, kas paredzēja plaša profila pakalpojumu sniegšanas centra izveidi ar biroja telpām, viesnīcu, rekreācijas telpām un ekoloģiski tīrām nelielām ražošanas darbnīcām. Šīs grandiozās ieceres īstenošanu kavēja finansējuma trūkums.

Viens no prioritārajiem virzieniem, kam varēs piesaistīt papildu finansējumu, ir informācijas tehnoloģiju attīstība. Tādējādi, nedaudz piekoriģējot esošo projektu, hospitāļa ēkā var izveidot plašu un mūsdienīgu IT centru, kas dotu jaunu impulsu reģiona ekonomiskajai un tehnoloģiskajai izaugsmei.

IT nozares speciālisti lielākoties ir gados jauni cilvēki, kuriem mūsu pilsētā ir radīta labvēlīga dzīves vide. Daugavpilī ir plašs skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu tīkls, daudz rotaļu laukumu, vietu pastaigām un laika pavadīšanai kopā ar ģimeni. Ar katru gadu pilsētas infrastruktūra turpina attīstīties.

Pozitīvs faktors IT uzņēmumu veiksmīgai darbībai reģionā ir arī priekšrocības, ko sniedz Latgales Speciālā ekonomiskā zona.  Turklāt pastāv liela varbūtība, ka papildu finansējumu no fondiem varēs piesaistīt arī Daugavpils lidostas izveidei.

Pašvaldībā uzskata, ka sakārtota dzīves vide, izdevīgi nosacījumi biznesa attīstībai un sasniedzamība ir labs pamats, lai padarītu reģionu pievilcīgu arī ārzemju kompānijām.