„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Piešķir aizdevumu daudzdzīvokļu ēkas siltināšanai Gaismas ielā 7

Ministru kabineta 25. augustā sēdē pieņemts lēmums par valsts aizdevuma piešķiršanu daudzstāvu dzīvojamās ēkas Daugavpilī, Gaismas ielā 7, energoefektivitātes paaugstināšanas projektam.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā „Latgales Laiks” noskaidroja, ka ēkas siltināšanas projekta kopējās izmaksas ir 594 000 eiro. Projekta īstenošanai pašvaldība plāno aizņemties teju 446 000 eiro.

Saskaņā ar aizdevuma piešķiršanas nosacījumiem, laika posmā no šī gada oktobra līdz 2021. gada 30. decembrim plānots nosiltināt ēkas pagrabstāvu un bēniņus, iestiklot lodžijas, kā arī atjaunot iekšējos inženiertīklus un apdari. Pēc tam būs jāveic papildu iekšējie apdares darbi, kas nav saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanu. 

Paredzams, ka ēkas renovācijas rezultātā pašvaldības dzīvojamais fonds tiks papildināts ar 105 plašiem un ērtiem dzīvokļiem, ko varēs izīrēt gan speciālistiem, gan daudzbērnu ģimenēm un citām iedzīvotāju kategorijām.

Daugavpils pašvaldība sniedz dažāda veida atbalstu iedzīvotājiem. Viens no jautājumiem, kas vienmēr bijis aktuāls, ir palīdzība dzīvokļu jautājuma risināšanā. Pirmām kārtām to var saņemt vairākas mazaizsargāto iedzīvotāju kategorijas.

Lai nodrošinātu pašvaldībai un tās iedzīvotājiem svarīgu funkciju izpildi, dzīvojamās telpas tiek izīrētas arī speciālistiem, tajā skaitā mediķiem, kuru piesaiste pilsētai ir viens no pēdējā laika svarīgākajiem uzdevumiem. Pieredze rāda, ka šāds atbalsts tiešām ir svarīgs medicīnas nozares speciālistiem un palīdz risināt mediķu trūkuma problēmu.

Pieprasījums pēc dzīvokļiem, ko speciālisti var īrēt no pašvaldības, pieaug ar katru gadu. Saskaņā ar Īpašuma pārvaldīšanas departamentā rīcībā esošo informāciju, tuvāko divu gadu laikā Daugavpils reģionālā slimnīca plāno noslēgt darba līgumu vēl ar 35 speciālistiem, kuriem būs nepieciešama palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā. Tajā pat laikā dzīvokļu sagatavošana prasa daudz laika un līdzekļu, jo nereti pēc iepriekšējiem iemītniekiem tie ir neapmierinošā stāvoklī.

Daudzstāvu dzīvojamās ēkas Gaismas ielā 7 atjaunošana ļaus pašvaldībai daļēji atrisināt kvalitatīva dzīvojamā fonda trūkuma problēmu.