„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Daugavpilī skolotājiem nodrošinās veselības apdrošināšanu

Daugavpilī skolotājiem nodrošinās veselības apdrošināšanu. Daugavpilī skolotājiem tiks nodrošināta veselības apdrošināšana, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Par šādu iespēju ikgadējā pedagogu konferencē informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs. Viņš uzsvēra, ka tas varētu būt labs risinājums,  kā pašvaldība var palīdzēt pedagogiem „Covid-19” izplatības kontekstā.

Patlaban pilsētas Izglītības pārvalde organizē iepirkumu veselības polišu iegādei, kuras saņems gan vispārizglītojošo, gan pirmsskolas un interešu izglītības pedagogi.

Pašlaik Daugavpils skolotāju veselības apdrošināšana ir pašu ziņā. To par saviem līdzekļiem veic arodbiedrībā apvienojušies pilsētas skolotāji.

Daugavpilī ir vairāk nekā 1600 pedagogi.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis skaidro, ka veselības apdrošināšanas polišu apmaksai pedagogiem no pilsētas budžeta  varētu tikt piešķirti aptuveni 160 000 eiro. Viena polise varētu maksāt aptuveni 100 eiro.

Par polises piedāvājumu varēšot spriest pēc iepirkuma, bet pastāvēšot arī iespēja pedagogiem pašiem piemaksāt un saņemt plašāku apmaksāto medicīnas pakalpojumu klāstu.