„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotāja saņēmusi Ata Kronvalda balvu

Par skolēnu sagatavošanu izciliem sasniegumiem krievu valodas kā svešvalodas olimpiādēs un konkursos, kā arī par nozīmīgu ieguldījumu skolēnu zinātniskās pētniecības darbības pilnveidē Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotāja Valentīna Prokofjeva saņēmusi Ata Kronvalda balvu.

Augsto apbalvojumu V. Prokofjevai un vēl četriem izcilākajiem Latvijas pedagogiem aizvadītajā nedēļā notikušajā svinīgajā pasākumā pasniedza Valsts prezidents Egils Levits.

V. Prokofjeva ģimnāzijas 7.--12. klašu skolēniem māca krievu valodu kā otro svešvalodu. Skolotājas pedagoģisko meistarību un talantu apliecina viņas audzēkņu regulārie izcilie sasniegumi gan valsts, gan starptautiskās olimpiādēs. Valsts posmā krievu valodas olimpiāde tiek organizēta divās grupās -- iesācējiem un skolēniem, kuri ģimenē saziņā izmanto krievu valodu. Valentīnas audzēkņi godalgotas vietas gūst abās grupās, veiksmīgi konkurējot ar Rēzeknes, Krāslavas un Rīgas skolēniem (šajās pilsētās ir līdzīga etniskā un valodas vide).

Skolotājai un viņas audzēkņiem ir īpašs prieks par sasniegumiem starptautiskajās krievu valodas olimpiādēs, kuras organizē Sanktpēterburgas Valsts universitāte, Maskavas Valsts universitāte un citas augstskolas. Šajās olimpiādēs piedalās vienaudži no visas pasaules, tostarp Ukrainas, Baltkrievijas, Kazahstānas, -- tas ir, no valstīm, kurās krievu valoda ir daudz izplatītāka. Vērtētāji atzīst, ka V. Prokofjevas audzēkņi pārsteidz ar savām krievu kultūras vēstures un literatūras zināšanām.

V. Prokofjevas pieredze skolēnu zinātniskās darbības pilnveidē ir novērtēta arī starptautiskā līmenī. Kazahstānas Republikas pedagogu informatīvi metodiskajā žurnālā “Atvērtā skola”  2018. gada marta numurā ir publicēti gan Valentīnas audzēknes Arīnas Galilejevas darba fragmenti, gan arī pašas skolotājas metodiskie materiāli. Skolotāja ir tikusi aicināta vadīt tālākizglītības kursus Kazahstānas krievu valodas skolotājiem.

Ata Kronvalda Balva tiek piešķirta kopš 1989. gada pedagogiem par ievērojamu un ilggadīgu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniski pētnieciskās darbības organizēšanā. Šajā laikā to ir saņēmuši 159 pedagogi.

Komentāri

09.09.2020 09:40
Agnese
Patiesi profesionāla skolotāja, sirsnīga un savu darbu un skolēnus mīloša! Viena no labākajām skolotājām, kas sagatavoja ne tikai eksāmeniem bet arī dzīvei! Iemanas kuras guvu no Jums, skolotāj - ir atslēga maniem sasniegumiem šodien! Paldies Jums! Ar cieñu Agnese Elksnina