„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Startējis Daugavpils čempionāts basketbolā sievietēm

Ar pārliecinošu Daugavpils Universitātes (DU) uzvaru iesākās Daugavpils atklātais čempionāts basketbolā sievietēm. DU pārspēja pretinieces no sporta skolas ar rezultātu 118: 25. Jā, pretinieces ir tikai vecuma grupā līdz 14 gadiem, bet iegūtā pieredze “BJSS 06” meitenēm ir neatsverama. Jauno meiteņu rezultativitāte, protams, varētu būt labāka – 13,3% no spēles gūti punkti, bet viss vēl priekšā.

“BJSS 06” rindās piecus punktus guva Arita Baltace, DU -- Megija Bitīte -- 29 punkti, Ligita Golovko – 28 punkti.

Vakara otrajā spēlē tikās Daugavpils novada un Līvānu komanda, un uzvarēja ar rezultātu 86:48. Jau no spēles sākuma novada basketbolistes spēlēja pārliecinošāk un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar sešu punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā pārsvars tika palielināts līdz 31 punktam.

Pēc pārtraukuma līvānietes mazliet atguvās, kas skaidrojams ar Daugavpils novada komandas paviršībām aizsardzībā, bet spēli izdevās noslēgt ar pārliecinošu uzvaru.

Daugavpils novada komandā startēja vairākas jaunās paaudzes basketbolistes, jo komanda piedalās Maksibasketbola līgā 30+ grupā, un guva lielisku pieredzi basketbola laukumā.

Ņemot vērā sieviešu basketbola specifiku, novada komanda parādīja augstvērtīgu rezultātu, trāpot grozā pusi no izmestajiem metieniem. Rezultatīvākās komandā bija Santa Kotele (22 punkti), Anna Osipova (20 punkti) un Kristīne Egle (19 punkti).