„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī sākusies trešās promenādes būvniecība

Daugavpils cietokšņa apkaimē pie Daugavas sākusies gājēju atpūtas zonas būvniecība, kas no dzelzceļa tilta stiepsies līdz bijušajam futbola stadionam un būs gandrīz kilometru gara.

Jaunajā promenādē plānots uzstādīt dzelzsbetona konstrukcijas, soliņus, krasta nocietinājumus un kāpnes, kas vedīs pie ūdens. Šeit būs arī dažādu līmeņu laukumi un iespēja nokāpt līdz Daugavai, lai organizētu laivu un plostu piestātnes. Projekta īstenošanas gaitā tiks ņemti vērā upes ledus iešanas un plūdu faktori.

Vienlaikus ar promenādes būvniecību plānots salabot arī vēsturiskās slūžas un akas pie cietokšņa, kā arī vietu, kur ūdens no aizsarggrāvja tika novadīts tieši Daugavā. Būvdarbus plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim.

Konceptuāli promenāde pie Daugavpils cietokšņa būs Bruģu ielas promenādes turpinājums. Starp tām gar dambi Daugavas ielas otrajā pusē ir ierīkots gājēju un velosipēdistu celiņš.

Gājēju atpūtas zonas izbūves projekts tiek īstenots sadarbībā ar Kultūras ministriju un ietver arī cietokšņa lielās Inženieru arsenāla ēkas atjaunošanu. Lielāko daļu promenādes izbūvei nepieciešamā finansējuma nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Šie un citi darbi ļaus paplašināt Daugavpils cietokšņa tūrisma piedāvājumu, sekmējot tūristu plūsmas pieaugumu nākotnē.