„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Gatavojas privātpersonai piederoša grausta piespiedu nojaukšanai

Būvvaldei uzdots sagatavot lēmumprojektu par privātpersonai piederošas ēkas Inženieru ielā 3, Ķīmiķu mikrorajonā, piespiedu nojaukšanu, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pastāstīja domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Ēkas īpašnieks nav veicis paredzētās darbības, nav iesniedzis Būvvaldē dokumentus par ēkas nojaukšanu. Tādēļ Būvvaldei dots uzdevums sagatavot lēmumprojektu par ēkas piespiedu nojaukšanu. Tuvākajā laikā šo jautājumu plānots izskatīt profilējošajās komitejās. Rēķinu par ēkas nojaukšanas darbiem plānots piestādīt tās īpašniekam, paskaidroja pašvaldības vadītājs.

Ēka, kuru paredzēts nojaukt, jau vairākus gadus netiek izmantota un pienācīgi apsaimniekota. Pamestajā ēkā regulāri pulcējas pusaudži, tur bieži uzturas arī bezpajumtnieki. Rezultātā ēkā vairākas reizes ir izcēlies ugunsgrēks.

Būvvalde vairakkārt ir sūtījusi brīdinājuma vēstules grausta īpašniekam ar aicinājumu sakārtot savu nekustamo īpašumu vai ēku nojaukt. Diemžēl nedz paaugstinātā nekustamā īpašuma likme, nedz piemērotā soda nauda nav devusi vēlamo rezultātu, un ēkas īpašnieks nav spējis nodrošināt tās pienācīgu apsaimniekošanu.

Ēkas nojaukšanas un atkritumu utilizācijas izmaksas tiek lēstas 50 000 eiro apmērā.

Izņemot minēto ēku, nākotnē līdzīgs liktenis sagaida vēl vairākas citas ēkas Daugavpilī.