„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Daugavpils novadā saslimušos skolēnus nošķirs no pārējiem

Teju visām izglītības iestādēm Daugavpils novadā ir iespēja saslimušos skolēnus, ja tādi būs, nošķirt no pārējiem atsevišķās telpās un ļaut sagaidīt vecākus, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Neskatoties uz to, viņa aicināja vecākus nesūtīt bērnus uz skolu gadījumos, ja bērnam ir iesnas, klepus, temperatūra vai ja bērns jūtas slikti.

Gadījumiem, ja skolēns ar redzamām slimības pazīmēm būs iekāpis skolas autobusā, pie šofera būs pieejamas maskas, kas ļaus pasargāt no inficēšanās pārējos skolēnus. Cik efektīvi šāda kārtība darbosies, pašvaldības izpilddirektore pagaidām nemācēja pateikt.

Lai mazinātu inficēšanās iespējas skolas autobusos, tie regulāri tiks dezinficēti. Šo pasākumu veikšanai ir nozīmētas atbildīgās personas.

Daugavpils novada izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska pastāstīja, ka tad, ja mācību iestādē ar “Covid-19” būs inficējušies divi vai vairāk bērni, Slimību profilakses un kontroles centrs  ir ieteicis organizēt izglītības procesu attālināti.

Izglītības pārvaldes vadītāja informēja arī par to, ka no šī mācību gada 10. klašu izglītojamajiem ir radīta iespēja izvēlēties mācību priekšmetus, kurus apgūt padziļināti.

Veidojot piedāvājumu jeb tā saucamos „grozus”, vērā ir ņemta gan vide, kurā skola atrodas, gan pedagoģisko kadru potenciāls un skolas tradīcijas, gan arī bērnu un vecāku intereses un ieteikumi. Tāpat izglītojamajiem pastāv iespēja izvēlēties to mācību iestādi, kur piedāvā viņu interesēm piemērotāko piedāvājumu.

Visas Daugavpils novada mācību iestādēs apmācāmajiem ir nodrošināta droša vide. Visas skolas ir apliecinājušas arī gatavību organizēt ēdināšanu. Atsaucoties uz vecāku iniciatīvu, Špoģu vidusskolā ir atvērta pirmsskolas bērnu grupa vecumā no pusotra gada, kam atbilstoši tika pielāgotas telpas.

Lai mācību process noritētu pēc iespējas sekmīgāk, pašvaldība ir ieguldījusi iespaidīgas naudas summas arī jaunāko tehnoloģiju ieviešanai skolās. Skolu materiāltehniskās bāzes papildināšanai pašvaldība šogad ir paredzējusi 46 200 eiro.

Šogad Daugavpils novada mācību iestādēs jauno mācību gadu ir sākuši 1886 izglītojamie, ieskaitot pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un 93 Medumu speciālās skolas izglītojamos, kas ir par 11 vairāk nekā pērn. Pirmklasnieku skaits novadā šogad ir pieaudzis par 21 izglītojamo un sasniedzis 117.