„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 11. maijs
Sestdiena
Karmena, Manfreds, Milda
+0.9 °C
skaidrs laiks

SK „Lokomotīve” nonāk neapskaužamā situācijā

Daugavpils spīdveja komandai "Lokomotīve" neizdevās uzvarēt nevienā no divām pēc kārtas aizvadītajām sacensībām savā trekā Polijas eWinner 1. līgā. Daugavpiešiem atlikušas viens divas sacīkstes – Gdaņskā un mājās ar Lodzas klubu.

„Lokomotīvei” vēl ir iluzoriska iespēja saglabāt vietu eWinner 1. līgā, taču, lai tas notiktu, ir jāpieveic Gdaņskas klubs ar 11 punktu starpību, bet pēc tam mājās jāuzvar sacensībās ar Lodzas „Orzel". Taču šādām scenārijam tic tikai vislielākie optimisti. Jo īpaši ņemot vērā to, ka komandas potenciālie līderi pastāvīgi sagādā vilšanos.

Protams, var sūkstīties par to, ka nav Pontusa Aspgrena (trauma), kurš nebūt nav tik labs, un to, ka pirmajās sacīkstēs ar Tarnuvas "Unia" nevarēja piedalīties Vadims Tarasenko. Tomēr šajās sacensībās bija cerības gūt uzvaru.

Pirmajā braucienā uzvarēja „Lokomotīve” – 4:2, trešajā un septītajā daugavpilieši piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:5, savukārt pārējie braucieni noslēdzās neizšķirti – tāds ir pirmo divu sēriju rezultāts, pēc kurām pretinieki bija vadībā ar sešu punktu pārsvaru. Trešajā sērijā labāki bija Daugavpils spīdvejisti, kuri uzvarēja visos trīs braucienos – 4:2 un panāca izlīdzinājumu – 30:30.

Turpmāk (līdz par piecpadsmitajam) visi braucieni noslēdzās neizšķirti – 3:3, un pirms pēdējā brauciena rezultāts bija 42:42. Tomēr vislielāko vilšanos sagādāja 14. brauciens, kurā pēc starta mūsu spīdvejisti bija vadībā ar 5:1, taču Ķasts Puodžuks vispirms palaida priekšā vienu, bet pēcāk – arī otru pretinieku, finišā – neizšķirts rezultāts. Piecpadsmitajā braucienā „Lokomotīvi” pārstāvēja A. Kudrjašovs un L. Sundstrēms, bet viesus – Ljungs un Kačmareks. Visu izšķīra starts – Peters Ljungs šajā dienā bija ļoti ātrs, to pierādot arī pēdējā braucienā, kurš noslēdzās ar 4:2 viesu labā. Tādējādi „Lokomotīve” zaudēja ar rezultātu 46:44.

„Lokomotīve”: Oļegs Mihailovs – 10 (5), Andrejs Kudrjašovs – 9 (5), Jevgeņijs Kostigovs – 8 (5), Francis Gusts – 6 (5), Linuss Sundstrēms – 6 (5), Ķasts Puodžuks – 5 (5).

Cīņā ar Ostruvas klubu „Lokomotīvei” pievienojās Vadims Tarasenko, un, lai gan viņš startēja gana labi, pietrūka citu palīdzības.

Sacensību sākumā labāk veicās „Lokomotīvei”. Juniori nepieļāva kļūdas un pārliecinoši uzvarēja savā braucienā. Trešajā braucienā startēja Ķasts Puodžuks pārī ar Andreju Kudrjašovu, taču pēc kavēšanās startā Ķasts nenovaldīja motociklu un otrajā virāžā to sagrieza šķērsām, savukārt Andrejs Kudrjašovs nokrita. Atkārtotajā braucienā Andrejam labāk padevās starts, taču viņš piekāpās Nikolajam Klindtam. Lielisks bija astotais brauciens, kurā A. Kudrjašova vietā brauca Oļegs Mihailovs. Daugavpils juniori uzvarēja ar rezultātu 5:1 un „Lokomotīve” izvirzījās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Devītajā braucienā teicami startēja V. Tarasenko, taču viņu apdzina Gapinskis. Desmitajā braucienā trekā devās Ķasts Puodžuks, taču atkal zaudēja startā, gandrīz uztriecās viesu junioram un nobrauca malā, savukārt Jevgeņijs Kostigovs pārliecinoši finišēja pirmajā vietā. Vienpadsmitajā braucienā Tarasenko un Gusts pilnībā zaudēja startā un distancē nespēja neko labot. Tādējādi pretinieki atpalika vairs tikai par diviem punktiem. Trīs braucienus pirms beigām "Lokomotīve" bija vadībā ar 37:35, Sudstrēms un Kudrjašovs veda 3:3, taču priekšpēdējā apļa sākumā zviedrs piedzīvoja kritienu -- diskvalifikācija, bet brauciena atkārtojumā dāņu duets Klindts un Jonass Jepesens neatstāja nekādu cerību Kudrjašovam -- 1:5 un divus braucienus pirms beigām viesi pirmo reizi izvirzījās vadībā -- 40:38. Pēdējā braucienā viņi savu pārsvaru nedaudz palielināja, taču tam vairs nebija būtiskas nozīmes. Daugavpilieši atkal zaudēja.

„Lokomotīve”: Oļegs Mihailovs – 12 (5), Vadims Tarasenko – 9 (5), Jevgeņijs Kostigovs – 9 (5), Francis Gusts – 6 (5), Linuss Sundstrēms – 4 (5), Andrejs Kudrjašovs – 3 (3), Ķasts Puodžuks – 0 (2).