„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Vadot elektrisko skrejriteni, jābūt piesardzīgiem

Elektriskie skrejriteņi kļūst arvien populārāki. Iedzīvotāji tos aizvien biezāk izmanto kā pilnvērtīgus pārvietošanās līdzekļus pilsētvidē. Diemžēl iedzīvotāji nereti neievēro skrejriteņa izmantošanas noteikumus, radot dažādas bīstamas situācijas.

Lai neradītu bīstamas situācijas, izvairītos no nevajadzīgiem starpgadījumiem un mazinātu ceļu satiksmes negadījumu draudus, pārvietojoties ar elektrisko skrejriteni, ir jāņem vērā vairākas lietas, uzsver Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Ar skrejriteni vienlaikus drīkst braukt tikai viens cilvēks.
Jābremzē laikus un vienmērīgi, nevis strauji.
Jābūt atbildīgam un jāievēro ceļu satiksmes noteikumi.
Kad tas ir iespējams, jābrauc pa trotuāru.
Jāizvairās no straujas manevrēšanas.
Nedrīkst zaudēt modrību.
Ar elektrisko skrejriteni aizliegts pārvietoties, atrodoties alkohola reibumā.
Novietojot skrejriteni stāvēšanai, ir jāparūpējas, lai tas netraucētu apkārtējiem.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte „Latgales Laikam” pastāstīja, ka atbildīgo personu, kas uzraudzītu, kā skrejriteņi tiek izmantoti, patlaban nav. Speciālu kontroli vai reidus šajā sakarā Valsts policija arī nerīko.Ja Valsts policijas norīkojums pamana, ka skrejriteņu izmantotāji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, attiecībā uz braucējiem tiek pieņemts atbilstošs lēmums. Ja tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi un ir pamats piemērot sodu, tad tas arī tiek darīts.Vai Daugavpilī ir sastādīts kāds protokols par pārkāpumiem elektrisko skrejriteņu izmantošanā, L. Kursīte nemācēja pateikt.