„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Augustā Daugavpilī pieaugusi saslimstība ar „Covid-19”

Augustā Daugavpilī pieaugusi saslimstība ar „Covid-19”

Ivars Soikāns

Augustā Daugavpilī ir pieaugusi saslimstība ar “Covid-19”. Kopumā pilsētā ir reģistrēti 43 saslimšanas gadījumi, bet 23 no tiem -- augustā, preses konferencē Daugavpils domē žurnālistus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vecākā epidemioloģe Daugavpilī Nonna Vološčuka.

Saslimstības pieaugumu ir sekmējusi cilvēku pārvietošanās. Liela daļa saslimšanas gadījumu konstatēta atbraucējiem no ārzemēm. Visvairāk saslimšana ar “Covid-19” konstatēta tiem, kas bijuši Ukrainā, Krievijā un Lielbritānijā. Ir arī cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušajiem, piecos gadījumos infekcijas avotu tā arī nav izdevies noskaidrot.

Patlaban Daugavpilī ir tikai divas vienas skolas klases, kas atrodas karantīnā sakarā ar tajās konstatētajiem saslimšanas gadījumiem.

Epidemioloģe atzina, ka saslimšanas gadījumu skaita pieaugums rudenī bija prognozējams. Vasarā tas nebijis liels, taču augustā pilsētā bija daudz viesu, tālākos braucienos devās arī Daugavpils iedzīvotāji. Tas viss veicinājis slimības izplatīšanos.

Prognozējot saslimstības ar koronavīrusu gaitu priekšdienās, Nonna Vološčuka “Latgales Laikam” atzina, ka “Covid-19” ir jauna infekcija, ar kuru cilvēki iepriekš nav daudz slimojuši, tādēļ saslimstība turpināsies, kamēr nebūs pārslimojuši aptuveni 70% iedzīvotāju vai arī kamēr netiks izgudrota vakcīna.

Neskatoties uz saslimušo skaita pieaugumu, Daugavpilī saslimstība ar “Covid-19” ir viena no zemākajām valstī. Piemēram, Priekuļu novadā uz 100 000 iedzīvotājiem ir reģistrēti 604 saslimšanas gadījumi, Daugavpilī -- tikai 48.

Lai arī atklāto “Covid-19” saslimšanas gadījumu skaits Daugavpilī ir salīdzinoši neliels, cilvēkiem joprojām ir jāievēro piesardzības pasākumi, uzsvēra Nonna Vološčuka. Daugavpils ārstniecības iestādes un dienesti ir gatavi darbam apstākļos, ja saslimstība ar “Covid-19” pilsētā pieaugs.