„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Mācību poligonā “Meža Mackeviči” sākušās militārās mācības

Daugavpils novada Vaboles pagastā, mācību poligonā “Meža Mackeviči”, sākušās un līdz 31. oktobrim norisināsies Zemessardzes militārās mācības, “Latgales Laiku” informēja Zemessardzes 3. Latgales brigādes Informācijas daļā.

Mācību gaitā pārvietosies militārā tehnika, bruņoti karavīri un zemessargi, tiks izmantota mācību un kaujas munīcija, kā arī kaujas imitācijas līdzekļi. Poligona apkārtnē iespējami pārvietošanās ierobežojumi, būs izvietots drošības apķēdējums.

Mācību poligona “Meža Mackeviči” teritorijā ir aizliegts fiziski aiztikt jebkādu munīciju, tās sastāvdaļas, vai citus aizdomīgus priekšmetus. Atrodot tos, apzīmējiet priekšmetu atrašanās vietu un nekavējoties ziņojiet poligona administrācijai.

Nacionālo bruņoto spēku personāla apmācības ir saskaņotas un notiek plānoto mācību ietvaros. Bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem pārvietošanās apgrūtinājumiem, kas var rasties apmācību laikā.

Iedzīvotāji ir aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Militāro mācību mērķis ir pilnveidot zemessargu zināšanas un iemaņas darbā ar dažāda veida ieroču sistēmām.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni -- Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā un Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī.

Dienests Zemessardzē ikvienam Latvijas pilsonim ir iespēja saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Dienests Zemessardzē ir arī iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.