„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Judovkā izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli

Īstenojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstīto projektu, Daugavpilī, Judovkas mikrorajona ielās, ir izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Maģistrālie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli ir izbūvēti  Īsajā, Tabores, Kalpaka, Odesas, Tīruma, Riekstu, Apiņu, Silenes, Demenes, Zemnieku, Lejas, Vakaru un Austrumu ielā. Dažās vietās atlicis pabeigt atzaru izbūvi ielu sarkano līnijas robežās.

Projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” gaitā ir izbūvēti arī divi kanalizācijas dīķeri un viens ūdensapgādes dīķeris zem Daugavas upes gultnes. Savukārt Nometņu un Patversmes ielas krustojumā ir uzstādīti divi liela izmēra aizbīdņi jaunizbūvēto dīķeru pieslēgšanai pilsētas ūdensapgādes maģistrālajiem tīkliem.

Patlaban tiek veikti darbi Lielajā ielā, kā arī Kriņicas, Braslavas, Neļķu, Ostrovska ielā. Uzsākta arī ceļu seguma atjaunošana un kanalizācijas sūkņu stacijas izbūve. Būvdarbus projektā veic SIA “Lagron”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Geo Consultants”, bet autoruzraudzību -- SIA “Ekolat”.

Būvniecības darbus plānots pabeigt līdz šī gada 28. decembrim. Būvobjektu nodošana ekspluatācijā paredzēta līdz nākamā gada 30. martam. Savukārt projekta pilnīga pabeigšana plānota līdz 2023. gada septembrim.

Projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” kopējās izmaksas ir 4 497 790 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.