„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Noskaidroti “Daugavpils Fotoreiss 2020” uzvarētāji

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Daugavpilī norisinājās velofoto orientēšanās pasākums “Daugavpils Fotoreiss 2020”, kurā veselīga un aktīva dzīvesveida piekritējiem bija iespēja aktīvi un interesanti pavadīt brīvo laiku.

Viena no “Daugavpils Fotoreiss 2020” organizatorēm Viktorija Kozlovska „Latgales Laikam” pastāstīja, ka pasākuma gaitā tā dalībniekiem, veicot aizrautīgus uzdevumus, bija jāatrod pilsētā apslēptie objekti. Daļu objektu varēja atrast ar startā noklausīto muzikālo skaņdarbu palīdzību, savukārt citus -- ar kartē iezīmētu nošu palīdzību. Noti varēja atrast objekta nosaukumā.

Melodijā „Gulbju ezers” bija apslēpta Gulbja laboratorija, „Kāzu valsī” -- dzimtsarakstu nodaļa, „Seviļas bārddzinī” -- frizētava „Buba kids”, Ingrīdas dziesmā no „Pēra Ginta” -- degvielas uzpildes stacija „Ingrid”, „Mēness sonātē” -- kafejnīca „Luna” un operetē „Sikspārnis” -- Sikspārņu centrs.

Savukārt nots „la” slēpa Rotko Mākslas centru, „do” -- Daugavpils domi, „re” -- nakts klubu „One more club”, „mi” -- kafejnīcu „Nekomimi”, „fa” -- autocentru „Autofavorīts”, „sol” -- tirdzniecības centru „Solo” un „si” -- Kadīša sinagogu.

Sacensības startēja pie Daugavpils Inovāciju centra. Sacensību dalībnieki tika vērtēti „Tūrisma klasē” un „Ģimenes klasē”. „Tūrisma klasē” triumfēja pilsētas orientieristu komanda. Savukārt otrajā un trešajā vietā ierindojās Daugavpils biatlonistu komanda.

„Ģimenes klasē” vislabāk veicās tūrisma kluba „Sniegpulkstenīte” komandai. Otrajā vietā ierindojās „Lielās ģimenes”, bet trešajā -- „Jūrnieks un kaķīši”. Kopumā 16 komandās sacensībās startēja 50 velofoto orientieristi.

Pasākuma mērķis bija veicināt interesantu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un ģimenēm, popularizēt velosipēdu kā videi un cilvēkam draudzīgu transportlīdzekli, kā arī sniegt iespēju aizraujošā veidā apskatīt kultūrvēsturiskas un interesantas vietas Daugavpilī.

Velofoto orientēšanās pasākums “Daugavpils Fotoreiss 2020” notika Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros. To organizēja “Tūrisma klubs “Sniegpulkstenīte”” sadarbībā ar „Europe Direct” informācijas centru Daugavpilī.

„Europe Direct” informācijas centri sniedz iedzīvotāju atsauksmes Eiropas Savienības (ES) iestādēm un aktīvi veicina vietēja un reģionāla mēroga debates par ES tematiem. Meklējot informāciju par ES jautājumiem, aicinām kontaktēties ar mums: centra vadītāja Daugavpilī -- Marina Terza, e-pasts: marina.terza@chamber.lv; 26526964. Papildu informācijai: www.europedirect.lv.