„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Preiļu novadā sacentās makšķernieki

Preiļu novadā Rušona ezerā norisinājās divas spiningošanas sacensības – 26. un 27. septembrī makšķernieki sacentās Latgales 2020. gada atklātajā čempionātā spiningošanā, bet 3. oktobrī cīnījās par Preiļu novada kausu. Rušona ezerā ir bagātīgi zivju resursi, tāpēc to izvēlējās par sacensību vietu. Šīs ik ikgadējās spiningošanas sacensības, kurās var piedalīties gan makšķerēšanas amatieri, gan profesionāļi.

Latgales čempionātā spiningošanā piedalījās 85 makšķernieki un par uzvaru sacentās 43 laivu ekipāžas. Komandu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja “Preiļi-United”, kurā startēja Jānis Zarāns, Mārtiņš Zarāns, Oskars Volonts un Kārlis Andiņš. Otrā vieta čempionātā -- komandai “Gold Shark”, kuru pārstāvēja Oļegs Skoromnijs, Jānis Masalskijs, Jevģenijs Čiblis un Oļegs Kolpakovs. Trešo vietu izcīnīja komanda “Preiļi-V”, kuras uzvaru kaldināja Pēteris Bernāns, Elgasts Dimants, Andris Kukors un Oļegs Vaivods.    

Ekipāžu kopvērtējumā pirmā vieta čempionātā Aleksandram Suško un Vitālijam Stefanovičam (komanda “Dinaburg”). Otro vietu ieguva Jānis Zarāns un Mārtiņš Zarāns (komanda “Preiļi-United”). Trešajā vietā – Pēteris Priediņš un Andis Krišjāns (komanda “Berģi Fishing Team I”).

Preiļu novada kausa izcīņa norisinājās Rušona ezerā 3. oktobrī, tajā piedalījās 19 komandas. Vislielāko līdaku (1 kg 850 g) noķēra un šajā nominācijā uzvarēja Elgasts Dimants, vislielāko asari (460 g) – Vasilijs Šuševs. Piecas stundas ilgajās sacensībās ekipāžu vērtējumā uzvarēja Aleksandrs Suško un Vitālijs Stefanovičs, kuri noķēra 6 kg 100 g zivju. Otrajā vietā – Broņislavs Plivda un Vitālijs Plivda – 5 kg 210 g. Trešo vietu ieguva Jānis Ondzulis un Elgasts Dimants – 3 kg 640 g zivju.

Aleksandrs Suško pastāstīja: „Uzvaras gūšanā galvenā loma bija treniņiem. Dažas dienas pirms sacensībām es braucu uz ezeru. Pārbaudīju, kā darbojas mānekļi un kurās vietās ir vislielākā zivju koncentrācija. Zivis ķērām no laivām, un, tā kā ezers ir liels, ekipāžām bija gana daudz vietas.”