„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Līvānu izglītības iestādēs ievieš papildu drošības pasākumus

Palielinoties “Covid–19” izplatībai, Līvānu novada dome pieņēmusi rīkojumu par papildu drošības pasākumiem izglītības iestādēs, „Latgales Laiku” informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Ar rīkojumu izglītības iestāžu vadītājiem uzdots nepieļaut izglītības iestāžu izglītojamo braucienus uz Daugavpili un Kuldīgu, kur, ņemot vērā lokālos „Covid-19” uzliesmojumus, no 1. līdz 14. oktobrim ir noteikti ierobežojumi.

Rīkojums paredz arī izvērtēt izglītojamo dalību sporta sacensībās, konkursos, ārpusstundu pasākumos, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju. Organizējot interešu izglītības nodarbības, pārskatīt kārtību, kādā iestādē tiek nodrošinātas „Covid–19” infekcijas izplatības ierobežošanas prasības. Iepazīstināt izglītojamos, viņu likumiskos pārstāvjus, darbiniekus ar izmaiņām, kuras, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, tiek veiktas iestādes izstrādātajā kārtībā.

Izglītības procesa organizēšanā uzdots ievērot Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus izglītības iestādēm, bet izglītības iestāžu izglītojamo braucienus ārpus novada teritorijas saskaņot ar Līvānu novada Izglītības pārvaldi.

Par preventīvo pasākumu īstenošanu infekcijas izplatīšanās ierobežošanai un izglītības procesa īstenošanu atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai ir atbildīgi Līvānu novada izglītības iestāžu vadītāji.