„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī pārbūvēs Fabrikas ielas posmu

Daugavpils dome un Centrālā un finanšu līgumu aģentūra parakstīja vienošanos par grozījumiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītajā projektā, paredzot papildu aktivitāti -- Fabrikas ielas pārbūvi posmā no Centrālās līdz Dzelzceļu ielai.

Daugavpils pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka līgums par Fabrikas ielas pārbūvi posmā no Centrālās līdz Dzelzceļu ielai noslēgts ar iepirkumā uzvarējušo SIA „Latgales Ceļdaris”. Minēto papildu aktivitāti paredzēts īstenot nākamgad.

Projekta „Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācija ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai” gaitā jau ir pārbūvēta Bruģu iela posmā no 18. novembra līdz Ūdensvada ielai un Dzirnavu iela posmā no Vidus ielas līdz Bruģa ielai Gajoka rūpnieciskajā zonā, kā arī Dzelzceļu iela posmā no Nometņu ielas līdz Vidus ielai un Vidus iela posmā no Dzelzceļu līdz Ūdensvada ielai.

Projekta mērķis ir revitalizēt Daugavpils un Daugavpils novada industriālo teritoriju, sakārtojot publisko infrastruktūru privāto investīciju piesaistei un veicinot pilsētas un novada teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. 

Projekta „Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācija ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai” kopējās izmaksas ir 6 829 984 eiro.