„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Daugavpilī septiņās skolās attālināti mācās 16 klases

Sakarā ar mācību iestādēs konstatētajiem “Covid-19” saslimšanas gadījumiem nedēļas nogalē septiņās Daugavpils skolās attālināti mācījās 16 klases, „Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils Izglītības pārvaldē.

Vienā no Daugavpils skolām “Covid-19” izplatības dēļ klātienē mācās tikai 1. un 2. klase, savukārt skolēni no 3. līdz 12. klasei mācību vielu apgūst attālināti.


Šādā režīmā izglītības iestādes varētu strādāt līdz nākamās nedēļas vidum vai brīvlaikam, prognozēja Izglītības pārvaldē.

Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska pastāstīja, ka vairāki saslimšanas gadījumi reģistrēti arī profesionālajās mācību iestādēs. Situācija ar “Covid-19” izplatību Daugavpilī tiek kontrolēta un kopumā tā nav tā sliktākā. Valstī ir vietas, kur saslimstība ar “Covid-19” ir augstāka.

Veselības ministrija ir piešķīrusi Daugavpilij 10 000 testu, kas ar siekalu paraugu analīzes palīdzību ļauj noskaidrot ar “Covid-19” inficētas personas, kurām varbūt nav saslimšanas simptomu, bet kuras var būt vīrusa pārnēsātājas.

Daugavpilī ir arī vairākas organizācijas, kuras ir izteikušas vēlmi šādā veidā veikt savu darbinieku pārbaudi. “Covid-19” pārbaude, izmantojot siekalu testus ir brīvprātīga.

“Covid-19” izplatības dēļ Daugavpilī līdz oktobra vidum ir ieviesti vairāki ierobežojumi. Tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēki, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem un tās nedrīkst sākt darbu agrāk kā pl. 6.00 un nedrīkst to beigt vēlāk kā pl. 24.00. No 7. oktobra sabiedriskajā transportā visā valstī ir jālieto sejas maskas.

Lai neradītu apdraudējumu iedzīvotājiem, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī tika atcelti arī vairāki publiskie pasākumi.

Vairums saslimšanas gadījumu ir noskaidroti inficēšanās avoti un tikai desmit gadījumos tādi nav zināmi. Policija pilsētā seko līdzi tam, lai tiktu ievēroti gan valdības noteiktie ierobežojumi, gan personas, kurām tā noteikta, ievērotu karantīnu. Tāpat tiek sekots, lai sabiedriskās ēdināšanas vietas ievērotu noteiktos darba laikus un sabiedriskajā transportā tiktu lietotas aizsargmaskas.

Vienlaikus saistībā ar “Covid-19” uzliesmojumu pilsētā no otrdienas apmeklētājiem slēgts pašvaldības uzņēmums AS "Daugavpils siltumtīkli". Visus jautājumus uzņēmums aicina risināt attālināti, bet rēķinu apmaksu veikt, izmantojot internetbanku vai citu pieejamu apmaksas veidu. Ja nav iespējas atsūtīt iesniegumu elektroniski, uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" priekštelpā ir pieejamas iesniegumu veidlapas un pastkaste, kur atstāt iesniegumu.

Savukārt pašvaldības SIA "Daugavpils ūdens" klientu pieņemšanu klātienē veiks tikai pēc iepriekšējā pieraksta.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka iepriekšējā diennaktī tika veikti 4426 „Covid-19” izmeklējumi un reģistrēti 67 jauni inficēšanās gadījumi.

Līdz šim Latvijā veikti kopumā 344 821 Covid-19 izmeklējums, savukārt infekcija konstatēta 2261 personai. Kopumā izveseļošanās apstiprināta 1322 personām, kamēr 40 cilvēki, kam bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, miruši.