„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Sakarā ar “Covid-19” Daugavpils novadā karantīnā atrodas viena bērnudārza grupa

Sakarā ar vienas Daugavpils novada pirmsskolas izglītības iestādes grupas darbiniekam -- skolotāja palīgam konstatēto saslimšanu ar “Covid-19”, visa grupa atrodas karantīnā, Daugavpils novada domes preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska.

Pārējās Daugavpils novada izglītības iestādēs mācību process pagaidām pilnībā tiek nodrošināts klātienē. Atsevišķi skolēni, kas bijuši kontaktā ar “Covid-19” saslimušajiem, atrodas karantīnā mājās un mācās attālināti. Ir zināms, ka visi šie gadījumi saistīti ar slimības izplatību Daugavpils Ledus hallē, kur trenējas arī novada bērni.

Novada izglītības iestādēm ir izstrādāta kārtība, kā rīkoties, ja tiek konstatēta saslimstība ar „Covid-19”. Saskaņā ar noteikumiem, ja klasē ir saslimis viens skolēns, visai klasei ir jādodas karantīnā un jāmācās attālināti. Savukārt ja skolā tiek konstatēti divi saslimšanas gadījumi, tad uz attālināto apmācību pāriet visa skola. Pagaidām visās skolās mācības notiek pēc plāna “A”, proti, klātienē.

Skolēnu pārvadājumi novadā tiek veikti. No 13 gadu vecuma skolēniem autobusā jālieto sejas aizsargmaskas – nelieli to krājumi pagaidām vēl ir nodrošināti,” teica Janita Zarakovska.

Šonedēļ vairākas Daugavpils novada pašvaldības iestādes pieteikušās veikt “Covid-19” siekalu testu, tostarp septiņas novada izglītības iestādes, novada dome un tās struktūrvienības.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, Daugavpils novadā uz 6. oktobri saslimšana ar “Covid-19” bija konstatēta 19 cilvēkiem.