„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī labiekārto suņu pastaigu laukumus

Oktobra sākumā vairākos suņu pastaigu laukumos dažādos Daugavpils mikrorajonos sākusies jauna aprīkojuma uzstādīšana, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Jaunais aprīkojums jau ir daļēji uzstādīts suņu pastaigu laukumā Esplanādē, Dīķu ielas rajonā, Aizpilsētas parkā un pie Avotiņu parka bijušās artilērijas bāzes apkaimē, kur tas bija visvairāk nolietojies. Turpmāk šeit plānots uzstādīt arī jaunus trenažierus suņiem un atkritumu urnas. Tur, kur to ļauj laukumu izmēri, vecās iekārtas tiks restaurētas. Savukārt mazākos laukumos veco aprīkojumu pilnībā demontēs un uzstādīs jaunu.

SIA “Labiekārtošana-D” pēc Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma turpinās suņu pastaigu laukumu labiekārtošanu arī nākamgad. Darbu gaitā paredzēts sakārtot žogus, uzstādīt atkritumu tvertnes, jaunus soliņus, kā arī veikt citus darbus. 

Pārvērtības suņu pastaigu laukumos atzinīgi novērtējuši arī iedzīvotāji. Ļoti svarīgi, lai suņiem būtu vieta, kur labi izskrieties un pilnvērtīgi trenēties. Šādos apstākļos ir daudz vieglāk panākt dzīvnieka veiksmīgu socializēšanos. Nožēlu izraisa vien cilvēku bezatbildīgā attieksme, kuras rezultātā suņu pastaigu laukumi tiek piegružoti un izdemolēti.

Komunālās saimniecības pārvalde plāno turpināt labiekārtot pilsētvidi, pievēršot uzmanību arī apgaismojuma trūkuma problēmai suņu pastaigu laukumu tuvumā. Tas prasa ievērojamus finanšu ieguldījumus, taču risinājumi tiek meklēti.