„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Lāčplēša dienas lāpu gājiena un 18. novembra salūta nebūs

Sakarā ar “Covid-19” izplatību šonedēļ notikušajā Valsts svētku organizatoru darba grupas sēdē nolemts nerīkot Daugavpilī nedz Lāčplēša dienas lāpu gājienu, nedz arī 18. novembra svētku salūtu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis norāda, ka, neskatoties uz saslimstības ar “Covid-19” pieaugumu un valstī noteiktajiem ierobežojumiem, svētku noskaņa pilsētā tomēr tiks radīta. Pilsēta tiks ietērpta svētku rotā, bet Vienības laukumā tiks izveidota izgaismota Latvijas kontūra. Tāpat pilsētā ir plānoti koncerti svaigā gaisā, ņemot vērtā visus ierobežojumus.

Valsts svētku gaitā pilsētā norisināsies arī dažādi piemiņas pasākumi, tai skaitā ziedu nolikšana. 18. novembra svinīgajā pasākumā tiek plānots apbalvot “Goda daugavpiliešus”, kā arī “Gada balvas” un balvas “Mūža ieguldījums” ieguvējus. Masveida pasākumi pilsētā netiek plānoti. Nenotiks arī svētku salūts.

Pašvaldībā tiek sekots līdzi situācijai un, ja valstī tiks noteikti citi ierobežojumi vai arī tie tiks atcelti, arī Daugavpilī svētku scenārijs var mainīties.