„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Jēkabpilī atklāta jaunuzceltā Sporta halle

Aizvadītās nedēļas nogalē Jēkabpilī svinīgi tika atklāta jaunizbūvētā daudzfunkcionālā sporta halle, „Latgales Laiku” informēja Jēkabpils pašvaldībā.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, uzrunājot klātesošos, atzina, ka halles būvniecības ideja pilsētā tika lolota gadu desmitiem, un pauda gandarījumu par to, ka objekts beidzot ir nodots ekspluatācijā. „Šodien sākam jaunu posmu Jēkabpils sporta dzīvē. Jaunā halle būs labs pamats jaunās paaudzes izglītošanā, tā dos savu artavu arī sporta attīstībā reģionā,” uzsvēra pašvaldības vadītājs.

Klātesošos sveica arī bijušais Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs, kuram ir bijusi liela loma šī projekta realizācijā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis,  hokeja kluba “Dinamo” prezidents Juris Savickis un daudzi citi.

Jaunā halle ir kā simboliska dāvana jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem Jēkabpils 350. jubilejas gadā. Tās kopējā platība ir 8469 kvadrātmetri. Tajā ir izveidota universāla sporta zāle basketbolam un volejbolam ar teleskopiskām tribīnēm 1000 skatītājiem un stacionārām tribīnēm 100 skatītājiem, ar iespēju zāli transformēt publisku pasākumu rīkošanai.

Šeit ir ierīkotas arī trenažieru, aerobikas, horeogrāfijas zāles, uzbūvēta “B” kategorijas hokeja arēna ar sēdvietām 300 skatītājiem, iekārtotas sportistu ģērbtuves, treneru telpas, inventāra, saimnieciskās un administrācijas telpas, vestibils ar garderobes telpu un sanitārajiem mezgliem, kā arī paredzētas telpas Jēkabpils Sporta skolai un kafejnīcai. Labiekārtota ir arī hallei piegulošā teritorija un izveidoti stāvlaukumi automašīnām.

Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecība izmaksājusi 13,9 miljonus eiro. Halles būvniecība sākās 2018. gada novembrī un noslēdzās šī gada jūlijā. Būvdarbus veica AS “Panevežio statybos trestas”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”.

Sakarā ar halles atklāšanu jēkabpiliešus apsveica arī finanšu ministrs Jānis Reirs, Saeimas deputāts Māris Kučinskis, bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis un Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.