„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Skolas soma ved uz Alūksni

Pateicoties Latvijas Skolas somai, 18. septembrī Špoģu vidusskolas 7., 8. un 9. klašu skolēni devās ekskursijā uz Alūksni, ziņo Daugavpils novada domē.

Alūksnē skolēni apmeklēja dažādās vietas -- Alūksnes Bānīša muzeju, Ernsta Glika Bībeles muzeju, Vides labirintus un, protams, redzēja Alūksni no Alūksnes skatu torņa. Ekskursijas laikā visus pārņēma ļoti spilgtas emocijas, jo apskates objekti ir neierasti, pirms tam neredzēti. Skolēniem īpaši patika “vides labirinti”, kur var iepazīt putnu dziesmas un iegūt gan jaunas zināšanas par dabu atraktīvā, aizraujošā veidā, gan arī gūt emocionālo baudījumu, ko sniedz kolekciju mākslinieciskajā noformējumā ietvertais dabas neatkārtojamais skaistums. Alūksnes Bānīša stacijā veiksmīgi tika izspēlēta aizraujoša un izzinoša spēle “Dzelzceļa detektīvs”. Alūksnes bānīša stacija ir multimediāla ekspozīcija, kas veltīta unikālai, joprojām regulāri funkcionējošai šaursliežu dzelzceļa līnijai Eiropā un ir vieta kolektīvās atmiņas saglabāšanai.

Ernsta Glika Bībeles muzejā skolēni iepazinās ar “Bībeles ceļu” no pašas pirmās E. Glika Alūksnē tulkotās Bībeles līdz mūsdienu izdevumiem. Ekspozīcijā ir Bībeles 40 pasaules valodās, dažādi sprediķu un dziesmu grāmatu izdevumi. Bija iespēja palasīt tekstus vecajā rakstībā un izjust valodas attīstību gadsimtu gaitā.

Ekskursijas pēdējais punkts bija Alūksnes skatu tornis, kurš atrodas Tempļakalna parkā blakus Alūksnes ezeram. Tas ir 37,8 metrus augsts un ir viens no augstākajiem torņiem Latvijā. Lai nokļūtu līdz augšējai skatu platformai, bija jāpieveic 153 pakāpieni. Skolēni aši to izdarīja un varēja baudīt lielisko skatu no augšas!